OGER en Dress for Success in de bres voor Amsterdamse werklozen

Om Amsterdamse werkzoekenden aan meer zelfvertrouwen te helpen, hebben de gemeente en het UWV de handen ineen geslagen met OGER en Dress for Success. Zo kan iedereen beter voor de dag komen in een sollicitatie.

Peter Boerman Op 07 september 2020
Gem. leestijd 2 min 511x gelezen
Deel dit artikel:
OGER en Dress for Success in de bres voor Amsterdamse werklozen

Een goede eerste indruk is cruciaal tijdens een sollicitatiegesprek. Maar veel werkzoekenden hebben niet de financiële middelen om goed voor de dag te komen. Speciaal daarvoor hebben Stichting Dress for Success en maatpakkenspecialist OGER de handen ineengeslagen met de gemeente Amsterdam en het UWV, zodat werkzoekenden in de hoofdstad in elk geval goed gekleed op een eventuele sollicitatie kunnen verschijnen.

De gemeente wil hiermee de doorstroom van WW-gerechtigden naar de bijstand minimaliseren.

‘Wij hebben stichting Dress for Success ingezet om werkzoekenden te voorzien van passende kleding en gratis advies voor sollicitatiegesprekken’, vertelt Danielle Veljkovic, projectleider bij de gemeente Amsterdam. ‘Het doel: een goede eerste indruk maken tijdens sollicitatiegesprekken en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.’ En met als bijkomend doel voor de gemeente: de doorstroom van WW-gerechtigden naar de bijstand te minimaliseren.

Een paar centimeter groeien

‘Wij zorgen ervoor dat werkzoekenden meer zelfvertrouwen krijgen op het gebied van persoonlijke presentatie’, aldus Corina Koekenbier, manager van Dress for Success (foto rechts). ‘We zorgen dat werkzoekenden meer zelfvertrouwen krijgen op het gebied van persoonlijke presentatie. De kledingadviseurs van onze wereldwijde non-profitorganisatie kleden deze mensen in een geschikte outfit voor de richting waarin ze solliciteren. Werkzoekenden groeien letterlijk een paar centimeter doordat ze de betere versie van zichzelf in de spiegel zien. Kleding doet mentaal iets met de mens; je houding verandert en het geeft je een positieve boost. Gemiddeld 70% van de klanten vindt na een bezoek aan Dress for Success daadwerkelijk werk.’

Gemiddeld 70% van de klanten vindt na een bezoek aan Dress for Success daadwerkelijk werk.’

Dress for Success heeft voor de actie onder meer de beschikking over een partij luxe outfits van OGER Corporate Fashion Statements (OCFS), de bedrijfskledingtak van modezaak OGER. Managing Director Patrick Lusink: ‘Onze voorgaande collecties en voorraad mogen nu plaatsmaken voor de nieuwe. Daarom doneren we de kleding aan Dress for Success. Iedereen heeft het moeilijk in deze coronatijd. Wij ook. Maar juist in deze tijd moet je oog voor elkaar blijven hebben.’

In drie verschillende kleuren

Het gaat om herencolberts, damescolberts en herenpantalons in een modern, slanker gesneden model en mooie, rechte kokerrokken in drie verschillende kleuren: zwart, antraciet en navy blauw. Dit alles in een fijne mengkwaliteit van wol. De kleding wordt verdeeld over de vestigingen van Dress for Success. In Nederland zijn negen vestigingen, in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Eindhoven. De totale waarde van de geschonken collectie beloopt zo’n kwart miljoen euro.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners