Ontdek welke bedrijfscultuur in de accountancy het beste bij je past (inzending Finch Online)

Ontdek met de online cultuurscan van Finch Online welk accountants- of belastingadvieskantoor het beste bij jouw persoonlijkheid past! Lees de hele case van Finch Online, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 21 maart 2023
Gem. leestijd 4 min 203x gelezen
Deel dit artikel:
Ontdek welke bedrijfscultuur in de accountancy het beste bij je past (inzending Finch Online)

Finch Online is een online platform waarmee professionals en studenten op basis van een persoonlijke scan kunnen zien welke bedrijfscultuur van een accountants- en belastingadvieskantoor het beste past. Want als accountant of fiscalist weet je wel wat er van je verwacht wordt en kun je overal aan de slag. Juist de omgeving waarbinnen je je functie uitoefent, maakt of het succesvol is op de lange termijn. En dat maakt Finch Online zichtbaar.

Juist de omgeving waarbinnen je je functie uitoefent, maakt of het succesvol is op de lange termijn.

Finch Online speelt volledig in op zowel de behoeften van werknemers als werkgevers en geeft je letterlijk een kijkje in de keuken. Door middel van een cultuurscan kunnen professionals en studenten zélf 24/7 op detailniveau beoordelen welke bedrijfscultuur het beste bij hen als persoon past. Daarnaast is er veel aanvullende informatie te vinden over teamsamenstellingen, klantenportefeuilles, secundaire arbeidsvoorwaarden, thuiswerkregelingen, etc. Kortom: alle informatie, waarvan accountants, fiscalisten en salarisadministrateurs in ons onderzoek hebben aangegeven dat zij die nodig hebben, om een goede afweging te kunnen maken voor een nieuwe stap in hun carrière.

Ontdek met de online cultuurscan van Finch Online welk accountants- of belastingadvieskantoor het beste bij jouw persoonlijkheid past! Lees de hele case van Finch Online, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Dit wordt ondersteund met beeldmateriaal zodat ze een goede indruk van het kantoor krijgen en op basis van al die informatie een goede afweging voor zichzelf kunnen maken. Het platform is gestart met een aantal kantoren in het zuiden van Nederland en de komende tijd gaat het verder uitbreiden. Getnoticed heeft het platform gebouwd en daarnaast maakt Finch Online gebruik van de software van CompanyMatch om personen te matchen aan de bedrijfscultuur.

Wat was de impact van de case?

Finch Online maakt als eerste het onderscheidend vermogen van werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche zichtbaar voor studenten en professionals. Door middel van een persoonlijke scan zien zij welke cultuur goed bij hun karakter past en vervolgens delen we alle relevante informatie met gebruikers die nodig is om voor henzelf de juiste afweging te kunnen maken.

Ontdek met de online cultuurscan van Finch Online welk accountants- of belastingadvieskantoor het beste bij jouw persoonlijkheid past! Lees de hele case van Finch Online,

De arbeidsmarkt binnen deze branche is en blijft enorm krap. Kandidaten worden overspoeld met berichten van recruiters over vacatures. Het zijn er vaak zoveel, dat ze niet eens de tijd nemen om ze allemaal door te nemen en erop te antwoorden. Tegelijkertijd willen zij wel graag weten wat nu voor hen de best passende mogelijkheden zijn, zonder een verwachting te scheppen bij een werkgever door te solliciteren of te reageren op een bericht. Samen met hen en een aantal werkgevers in de branche is Finch Online daarom tot stand gekomen.

Finch Online biedt een omgeving waarin kandidaten 24/7 op detailniveau werkgevers met elkaar kunnen vergelijken en zelf kunnen ontdekken bij welke werkgever zij als persoon goed zouden kunnen passen. We zijn gericht op een niche in de regio Zuid-Oost Nederland. Sinds de livegang in 2022 hebben we in 11 maanden ruim 10.000 websitebezoeken en ruim 8000 unieke gebruikers op ons platform gehad. Er zijn ruim 500 scans uitgevoerd; een conversie van meer dan 6% voor het deelnemen aan een scan die 5 tot 10 minuten vraagt van de bezoeker en daar zijn we trots op.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Het is een nieuwe manier om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen in een specifieke niche. Hierbij vormt de overeenkomst tussen personen en bedrijfsculturen het uitgangspunt en eens níet de vacature. Kennis is bij te brengen, personen verander je niet. Maar de juiste persoon op juiste plek zorgt voor ontwikkeling van je organisatie, waarbij kennis toegevoegd kan gaan worden.

De juiste persoon op juiste plek zorgt voor ontwikkeling van je organisatie, waarbij je kennis kunt toevoegen.

Juist omdat de functies bij de werkgevers binnen deze branche erg vergelijkbaar zijn, draait het vooral om de omgeving waarbinnen je je functie uitoefent. Er zit een groot verschil in de bedrijfsculturen van de kantoren en dat maken we zichtbaar op Finch Online zodat studenten en professionals 24/7 kunnen onderzoeken welke werkgever het beste bij ze past. En daarmee creëer je langdurige en prettige samenwerkingen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Finch Online: Moniek Vinken
  • Get Noticed: Arjan Elbers, Randy Cillessen en Inge van den Heuvel
  • CompanyMatch: Bjorn Veenstra, David van Driel

Ook kans maken op een Werf& Award 2023?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 22 maart 2023 voor 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners