Over de hardnekkige loonkloof – en 6 andere dingen die recruiters op Vrouwendag moeten weten

Rond Internationale Vrouwendag regent het altijd onderzoek over hoe vrouwen het doen op de arbeidsmarkt. Wat valt daar dit jaar uit op te maken voor de recruiter? 7 recente bevindingen nader bekeken.

Mary-Grace Konu Op 08 maart 2023
Gem. leestijd 5 min 330x gelezen
Deel dit artikel:
Over de hardnekkige loonkloof – en 6 andere dingen die recruiters op Vrouwendag moeten weten

Gaat het de goede kant op? Of is er nog een lange weg af te leggen? Op Internationale Vrouwendag is het altijd goed om stil te staan bij de positie van vrouwen in het recruitmentproces. Wat valt er dan op te maken uit al het onderzoek dat traditioneel begin maart rondom vrouwen op de arbeidsmarkt verschijnt? We pikken er weer 7 interessante onderzoeken uit.

#1. ‘Pas in 2086 gelijk loon’

Nederlandse vrouwen verdienen gemiddeld 13,5% minder dan mannen. Dit verschil is iets groter dan het EU-gemiddelde van 12,7%, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat, waarover onder meer de Volkskrant recent berichtte. In België (5,0%) is het verschil flink kleiner dan in Nederland, in Duitsland met 17,6% juist fors hoger. Het gaat hierbij om bruto uurlonen, zonder correctie voor bijvoorbeeld functie of opleiding. Uit eerder CBS-onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen in het bedrijfsleven gemiddeld 6% minder verdienen dan een man in dezelfde functie.

Premium partners Bekijk alle partners