Randstad Italië kiest voor multiposting via het Groningse IGB

Sinds 1 juli gebruiken ruim 1.800 gebruikers van Randstad Italië een systeem van automated jobposting, geleverd door het Groningse IGB. Het volledige implementatieproces is nu succesvol afgerond.

Peter Boerman Op 28 september 2020
Gem. leestijd 2 min 266x gelezen
Deel dit artikel:
Randstad Italië kiest voor multiposting via het Groningse IGB

Sinds eind 2018 is Carerix het centrale search & match-platform voor Randstad Italië. Sinds die tijd heeft Randstad Italië zich ook georiënteerd op een nieuwe multiposter van vacatures. Vanuit Carerix heeft het in Groningen gevestigde IGB vervolgens een proof of concept gedaan met Randstad Italië en daaruit is een samenwerking ontstaan, die recent volledig is geïmplementeerd. Daardoor zijn momenteel 1.800 gebruikers binnen twee maanden aangesloten.

Bijzonder in dit proces is de zogenoemde ‘tweewegkoppeling’.

Door de implementatie met de nieuwe multiposter kunnen deze gebruikers nu vanuit Carerix volautomatisch vacatures publiceren naar een selectie lokale, Italiaanse channels/jobboards en natuurlijk ook naar de eigen website. Bijzonder in dit proces is de zogenoemde ‘tweewegkoppeling’: normaliter komt de publicatie vanuit Carerix naar IGB en zet IGB deze door naar de jobboards. De nieuwe koppeling geeft de status van de publicatie echter ook weer terug aan Carerix. De gebruiker heeft zo binnen het eigen Carerix-dashboard toegang tot alle info die hij of zij nodig heeft.

Samenwerking

Bij de afgeronde implementatie was ook de Belgische partner HR LinkIT betrokken. Luca Tarasco, e-solutions manager Randstad Italië, is erg positief over de samenwerking. “Het technische team van IGB stond voor ons klaar, was goed voorbereid en reageerde goed om aan onze behoeften te voldoen. Onze gebruikers vinden de IGB-oplossing sneller en eenvoudiger dan wat we voorheen gebruikten. Multiposten via IGB is goedkoper dan de tool die we eerst hadden en om een vacature te publiceren besparen collega’s veel tijd. In het verleden hadden ze bijna 15 minuten nodig voor elke publicatie, nu minder dan 5 minuten.”

‘Voorheen hadden we bijna 15 minuten nodig voor elke publicatie, nu minder dan 5.’

Ook Daniele Spatari, ICT Director bij Randstad Italië, kijkt tevreden naar het verloop van het project. “Tijd en budget zijn gerespecteerd zoals gepland, de algehele activiteiten verliepen soepel. De samenwerking met Carerix wordt verder versterkt door deze aanvullende en belangrijke service. Voor ons als Randstad Italië, dat concurreert op een markt waar snelheid en precisie van uitvoering erg belangrijk zijn, is een effectief en betrouwbaar multipostingplatform een sterke enabler. Ons algehele IT-landschap kan nu een dergelijke service aanbieden.”

‘Voor ons is een effectief multiposting-platform een sterke enabler.’

Ook Carerix is positief over de samenwerking. Mark Hopman, Director International Accounts: “Wij hebben een sterk partnerecosysteem. IGB is een goed voorbeeld van een succesvol partnerschap waardoor onze klanten gebruik kunnen maken van de beste beschikbare multiposting-technologie. De IGB-integratie met Carerix zorgt voor gebruiksgemak, wendbaarheid en een snelle en soepele implementatie voor Randstad Italië. We koesteren deze samenwerking.”

Stevige footprint

Volgens IGB-managing director Peter Nieuwpoort is de keuze van Randstad Italië een bevestiging dat IGB op de goede weg is met zijn strategie om verder te internationaliseren. “De samenwerking met Randstad Italië zorgt voor een stevige footprint. en partnerships met de belangrijkste jobboards in Italië. Het is voor ons een duidelijke erkenning dat ons ‘automated jobposting‘-product uitstekend toepasbaar is in complexe situaties. Het jarenlange partnership met Carerix heeft hierbij voor alle partijen duidelijk zijn vruchten afgeworpen.”

Via IGB worden elke maand meer dan 10 miljoen vacatures gepost.

IGB is opgericht in 2007 als ‘In Goede Banen’. Het is inmiddels dus een internationale speler binnen Automated Jobposting en Programmatic Jobmarketing. Met data driven, intelligente recruitmenttooling ondersteunt IGB uitzendorganisaties, werving- en selectiebureaus, detacheerders en directe werkgevers bij het plaatsen van vacatures over ruim 800 kanalen. Via IGB worden maandelijks ruim 10 miljoen vacatures gepost.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners