Eerste (video-)impressies van RecFest 2022: Recruitment is een festival!

Recruitment is een festival. In het Britse Knebworth was dat gisteren letterlijk het geval. Tout Talent Acquisition leek hier verzameld voor RecFest 2022, waar eigenlijk geen enkel recruitment-onderwerp onbesproken bleef. Hoe zag dat eruit?

Peter Boerman Op 08 juli 2022
Gem. leestijd 4 min 412x gelezen
Deel dit artikel:
Eerste (video-)impressies van RecFest 2022: Recruitment is een festival!

Op dezelfde dag dat de Rolling Stones de bezoekers in de Amsterdam ArenA vermaakten, vond in het iconische Engelse Knebworth (bekend van Oasis, en het laatste officiële optreden van Queen) een heel ander festijn plaats: RecFest 2022. Dit grootschalige recruitment-festival (The Biggest Event on TA in the world’) had vanwege corona in 2020 fysiek moeten overslaan, en beleefde vorig jaar een relatief kleine editie, maar was nu helemaal terug.

RecFest was na de magere coronajaren nu weer helemaal terug.

Met onder de vele duizenden bezoekers ook flink wat Nederlanders, die genoten van een zonovergoten dag met veel inspirerende sprekers, maar ook te maken kregen met lange wachtrijen en slecht tot soms totaal gebrek aan internet. Wat viel verder zoal op? Een impressie…

Een echt festivalsfeertje was gecreëerd.

Inclusief: veel gras. Het onvermijdelijke reuzenrad als eyecatcher. En meters maken, denkend dat het elders vast nóg interessanter kan zijn.

Be there or be square. De lijst met bijna 175 (!) sprekers was al indrukwekkend lang, en dan waren er – echt waar – ook nog enkele duizenden bezoekers die níet een keer op het podium mochten.

Dat leidde soms zeker tot het bekende sfeertje waarbij het dringen is om de beste plekken.

En om de festivalsfeer helemaal compleet te maken, waren er voor RecFest 2022 ook een heus blokkenschema, een handige app en een prachtige plattegrond gemaakt, inclusief vijf verschillende zones en tien podia:

De video

Niet alles wat gebeurde op RecFest was geschikt om vast te leggen op bewegende beelden. Wat wél geschikt was, gaf in elk geval een vrolijke indruk. Maar wáár was het festival nou ook alweer, Martijn?

The Dutchies

Waren er ook nog Nederlanders aanwezig? Jazeker! Onder de vele aanwezigen ontwaarden we bijvoorbeeld mensen als Patrick Boonstra, Wiebe Mulder, (de al in Londen wonende) Modiara Kamps, Bas van de Haterd, en de Lokenbergs, straight outta Badhoevedorp. En natuurlijk onze eigen redactie! (Waarvan later veel meer verslag van het festival).

‘Dynamisch duo’ en Forbes 30 under 30 Charlotte en Fleur Melkert waren er ook en vertelden de bezoekers graag meer over unbiased hiring via hun Equalture.

Ook onder de vele sprekers waren enkele Nederlanders te vinden. Zo stond Shaunny Veldhuis, global head of recruitment bij Sana Commerce, op het Hiring Successpodium samen met Tony de Graaf (SmartRecruiters) om te vertellen over continuous improvement. Thomas Waldman was uitgenodigd om zijn werk bij Getir toe te lichten. Terwijl Picnic-analist Derk-Jan Verhaak (midden, foto hierboven) onder meer het podium deelde met Nico Roberts om het te hebben over hoe je ghosting en no-shows in volumerecruitment kunt voorkomen.

Letters, ook altijd leuk. Voor de foto. En de video. Iets voor jullie, Amsterdam?

Meer festival?

#RecFest gemist? Maar ook wel zin in een festivalletje? Op 16 september organiseren Werf& en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie het festival Recruitment in de zon. Schrijf je nu in en je bent in één dag weer helemaal bij! En dan gewoon in het Nederlands…

Festival

zomerboeken

Meeste foto’s festival: Jasper Spanjaart. Rest: via LinkedIn.

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners