Recruit Robin haalt groeigeld op

De Utrechtse start-up Recruit Robin maakt bekend groeigeld te hebben opgehaald bij drie informal investors, onder wie Funda-CEO Quintin Schevernels. Om welk bedrag het gaat is niet bekend gemaakt.

Peter Boerman Op 03 augustus 2020
Gem. leestijd 2 min 1049x gelezen
Deel dit artikel:
Recruit Robin haalt groeigeld op

Recruit Robin is een Software-as-a-Service-platform, waarmee recruiters meer goede kandidaten voor een vacature kunnen vinden. Kandidaten worden gevonden op meer dan 10 online platformen en via A.I. gematcht aan de open vacature. Een recruiter kan de kandidaten na review direct vanuit het platform benaderen, waarbij het platform weer leert van elke interactie.

Kandidaten worden gevonden op meer dan 10 online platformen en via A.I. gematcht aan een open vacature.

Voor recruiters (en managers) zegt Recruit Robin twee problemen op te lossen: een tekort aan tijd en een tekort aan kandidaten. Als te weinig passende sollicitanten op een openstaande vacature solliciteren moet een recruiter handmatig op zoek en goede kandidaten online benaderen. Dat is effectief, maar kost ook veel tijd, en wordt daarom vaak te laat ingezet.

100 klanten

Sinds oprichting in 2019 sloot Recruit Robin zo’n 100 klanten aan op haar SaaS-platform, waaronder veel uitzend-, detachering- en recruitmentbureaus. Daarnaast  zijn ook de interne recruitmentteams bij PGGM, Engie en Arcadis nu aansloten, en dus A.I.-supported. ‘We zien dat bedrijven juist nu overstappen op slimme technologie, zodat ze meer tijd overhouden voor de business’, aldus Quintin Schevernels. ‘Gek genoeg zien we dat de crisis digitalisering op dit vlak juist versnelt.’

‘Gek genoeg zien we dat de crisis digitalisering op dit vlak juist versnelt.’

Recruit Robin werd opgericht door Aron Schilder (foto boven), die met zijn vorige bedrijf zelf het probleem ervoer: ‘Het is niet makkelijk om dit probleem goed op te lossen en sourcing heeft een enorme impact op de dagbesteding van recruiters en hun business. Met deze funding kunnen we investeren in onze A.I.-technologie. Daarmee bereiken we nog dit jaar het doel om real-time het grootste aanbod passende kandidaten te leveren, voor al je vacatures.’

Zelf ervaren

De angel investors waren alle drie al eerder actief in HR-technologie, en ervoeren in die functies steeds de uitdaging zelf.

  • Quintin Schevernels is CEO bij Funda, en voorheen lid van de RvC bij recruitmenttechbedrijf VONQ, en CEO van Layar.
  • Jasper Lammertink is medeoprichter en CTO van HR tech startup Buddee en was daarvoor Head of Development bij het beursgenoteerde Lightspeed POS.
  • Aik Deveneijns bouwt met zijn bedrijf LevelUp Ventures tech- en leadership teams voor start-ups en scale-ups. Hij investeerde eerder in HR-techplatform Recruitee.

Recruit Robin was in 2019 winnaar van de award voor beste recruitment tool bij Recruitment Tech. Met de tool kun je snel kandidaten sourcen, die passen bij jouw functieprofiel en ze vervolgens ook direct benaderen.

 

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners