SmartMessage maakt communiceren met kandidaten makkelijk, of het nu via mail, app of sms is

SmartRecruiters heeft een systeem gelanceerd, waarmee je vanuit het ATS direct laagdrempelig kunt communiceren met kandidaten, onder de naam: SmartMessage. Dat werkt tot 80% sneller dan (alleen) e-mail, zo wordt beloofd.

Peter Boerman Op 06 augustus 2020 Gem. leestijd 3 min254x gelezen
Deel dit artikel:
SmartMessage maakt communiceren met kandidaten makkelijk, of het nu via mail, app of sms is

SmartRecruiters claimt dat het met SmartMessage het eerste ATS wordt van waaruit je direct (natively built in) met kandidaten kunt communiceren. Hard nodig, aldus het bedrijf. De meerderheid van de werkenden is tegenwoordig immers niet meer gebonden aan een kantoor of bureau. Bovendien werken steeds meer mensen remote. Dan is een tekstsysteem vanaf je telefoon wel zo handig. Voor 90% zou ‘texting‘, op wat voor manier dan ook, al de primaire communicatiemethode zijn.

SmartMessage is ontworpen om de ‘barrières’ te slechten die zouden bestaan tussen hiring teams enerzijds en kandidaten, waar ook ter wereld, anderzijds. Daardoor worden meer banen bereikbaar voor kandidaten van verschillende achtergronden, zonder dat ze zelfs ook maar een mailadres hoeven te hebben. Het product werkt met sms en WhatsApp, waardoor een snelle reactie gegarandeerd is en kandidaten snel door het hele proces heen kunnen.

Inbox geeft overzicht

In een eerste testfase bleken kandidaten al tot zo’n 80% sneller te reageren op boodschappen uit SmartMessage dan op mailtjes. Samen met de lancering van SmartMessage is er ook een feature gekomen die Inbox heet. Daarmee kunnen recruiters al hun communicatie met kandidaten in één oogopslag bijhouden. Of het nu via een appjes, sms’jes of mailtjes is. Je kunt de communicatie ook makkelijker delen met anderen, bijvoorbeeld de vacaturehouder. En dat terwijl de data en communicatie toch GDPR-compliant blijven.

smartmessage

SmartMessage is nu live voor alle 4.000 klanten van SmartRecruiters over de hele wereld. Tot die klanten behoren onder meer Bosch, LinkedIn, Skechers, en Visa. Zij kunnen nu dus sneller communiceren met kandidaten, op welk platform die kandidaat dat ook maar wil.

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS