Demo_Day Nederland

Recruitment Tech Demo_Day Nederland

Hét event waar je je kunt oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren.
Dinsdag 4 juni 2024 vindt de 8e editie van Demo_Day plaats. Bezoek samen met meer dan 300 mede-recruiters de expovloer, ga in gesprek met leveranciers van recruitmenttechnologie om 1-op-1 demo’s te bekijken en volg demo talks. Voor de tweede keer is er ook het Seminar waarbij je naast de hele dag toegang tot Demo_Day, ook exclusief deelneemt aan het seminarprogramma.

Expo vloer

Al 7 jaar lang is Recruitment Tech Demo_Day het event met het grootste aanbod aan leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland. Het is dé plek om je op de hoogte te houden van de mogelijkheden die er zijn en om te inventariseren of er tools zijn die jouw kunnen helpen met het aangaan van jouw recruitmentuitdagingen. Tijdens de 2023-editie waren er meer dan 40 verschillende tools uit binnen- en buitenland: een record. Nieuw tijdens deze editie waren de pitches op de expovloer waar 20 leveranciers zich zowel in de ochtend als middag kort presenteerde aan het publiek.

Seminar

Naast de ochtend- en middagtickets is er dit jaar voor de tweede keer een dagticket dat ook toegang geeft tot een inhoudelijk seminarprogramma. Tijdens het seminarprogramma dat alleen met een dagticket te bezoeken is, krijg je praktische handvatten om het maximale uit jouw recruitmenttechnologie te halen, van selectie tot implementatie. Host Femke Marijne leidt het seminarprogramma in goede banen gedurende de dag. Vorig jaar deelde onder meer Hans Scheers, Daan Huisman en Jildert Huitema hun kennis in praktische presentaties met volop ruimte voor vragen.

Good Morning HRD | #3 | Leveraging (Hidden) Talent – Acting with AI

Good Morning HRD | #3 | Leveraging (Hidden) Talent – Acting with AI

Know Your People: Identify hidden gems in- and outside your organization leveraging AI.

Want to know more about this? Listen to what Laurens Waling has to say about this in this 40 minute online session April 5th at 08:15 CET. Look forward to seeing you online.

Digital Round Table: Praktische AI use-cases voor staffing

Schrijf je in voor onze Digital Round Table en ontdek heldere inzichten in zowel praktische als (mogelijk) toekomstige toepassingen van AI, zowel in de werving (frontoffice) als bij het plaatsen van kandidaten (backoffice-processen) binnen staffingbedrijven.

Tijdens deze sessie bespreken experts concrete AI use-cases vanuit diverse invalshoeken: de dagelijkse praktijk, technologie en wet- en regelgeving. Je krijgt de kans om actief mee te denken over de toepasbaarheid van AI. Ook zullen de sprekers niet alleen hun ervaringen, maar ook hun visies delen.

Denk mee over ons programma | Jij bepaalt mede de agenda!

Kies, in het aanmeldformulier, de drie staffing AI use-cases die jou het meeste aanspreken:

● AI-matching: Verbeteren van de match tussen kandidaten en vacatures.
● CAO-interpretatie: Efficiënt begrijpen en toepassen van arbeidsvoorwaarden.
● Classificatie: Analyseren van sentimenten en intenties.
● Data-verrijking: Organiseren van vacatures en kandidaten per branche of industrie.
● Slimme ondersteuning: Contextbewuste assistentie voor een betere workflow.
● Tekstgeneratie: Automatisch opstellen van e-mails, chatbots, FAQ’s, vacatureteksten en interviewvragen.
● Voorspellingen: Slim anticiperen op ontwikkelingen, zoals facturen, timesheets en loonberekeningen.
● WhatsApp-chatbot: Implementatie van een handige chatbot voor directe interactie.

Heb je een specifieke use-case die je mist? Stel het vooral voor in het aanmeldformulier, en wellicht bespreken we het aan tafel!

Ontmoet de experts
Onze sprekers, waaronder Dirk Meeuws, Paul Dekker, Johan Petri, en Mark Zijlstra, zullen hun inzichten en ervaringen delen over technologische innovatie en juridische expertise binnen de staffingindustrie. Zij zullen hun succesverhalen en geleerde lessen delen, en bieden een uniek perspectief op hoe AI positief kan worden toegepast terwijl ethische en wettelijke normen worden gerespecteerd.

Volg de laatste trends binnen de staffingbranche
Ben jij nauw betrokken bij een uitzend-, detacherings- of recruitmentbureau? Meld je dan nu aan om diepgaande inzichten te verkrijgen in de toepassing van AI binnen jouw vakgebied.

Heb je interesse in de praktische implementatie van AI of wil je simpelweg op de hoogte blijven van de nieuwste trends binnen de AI en staffingbranche? Je bijdrage en aanwezigheid worden zeer op prijs gesteld!

Recruitment Marketing: Outlook 2024

Maandag 22 april 2024 gaat host Martijn Hemminga in gesprek met diverse vertegenwoordigers van recruitment marketing bureaus en leveranciers. Welke trends zien zij, welke rol speelt AI en hoe zorg je ervoor dat je succesvol bent als bureau of werkgever met je recruitment marketing (automation)? Meld je direct gratis aan via het formulier waarbij je ook kunt aangeven of je het e-book wilt ontvangen dat in Q2 wordt gepubliceerd over dit thema.

Leergang Recruitment

Dé recruitmentopleiding van Nederland

Na de eerste twintig succesvolle opleidingen, start op donderdag 30 mei alweer de 21e editie van de Leergang Recruitment. Recruitment is een vak! Een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. In deze praktische opleiding recruitment van 2 x 2 dagen leer je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de recruitmentpraktijk. Alles voor een vliegende start om kandidaten te vinden en in beweging te brengen naar hun volgende stap in hun loopbaan.

Je gaat tijdens deze leergang echt met een eigen groep (jouw ‘klasje’) het leerproces in van recruitment. De andere deelnemers worden dan ook jouw ‘peers’ om tijdens en na de opleiding mee te blijven sparren op het gebied van recruitment. Je vergroot je netwerk tijdens en na de opleiding.

Na afronding van de opleiding:

 • Heb je alle kennis en grondhouding voor het zijn van een vakvolwassen recruiter
 • Ken je de kaders van het vak recruitment
 • Weet je wat van een recruiter wordt verwacht en waar jouw eigen recruitmentkracht ligt
 • Kun je een goede en sterke intake houden met vacaturehouders en opdrachtgevers
 • Weet je hoe je effectief telefonisch en face 2 face moet screenen
 • Beheers je een goede interview techniek
 • Kun je een goed voorstel maken naar een hiringmanager/klant waarom een kandidaat geschikt is
 • Beheers je een aantal basisprincipes van het verleiden van een kandidaat en het schrijven van een doelgroepgerichte en vindbare vacaturetekst
 • Heb je een crashcourse Sourcen en Searchen gehad. Zo leer je naast de basisprincipes waar je kandidaten vindt en hoe ze te benaderen
 • Heb je jezelf stevig als recruiter op de kaart gezet
 • Heb je veel geleerd, heel hard gewerkt en ook veel gelachen

Arbeidsmarktcommunicatie Leer-& Intervisietraject

Til jezelf en je werk naar een hoger niveau

Ben jij een medior of senior professional die zich bezighoudt met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment (marketing)? Dan weet je hoe waardevol het is om te sparren met vakgenoten over jouw aanpak en plannen. Om te leren van andere organisaties, geïnspireerd te worden door experts en een kritische externe blik te betrekken bij jouw vraagstukken.

Samen met de Werkgeversarchitecten organiseren wij het Arbeidsmarktcommunicatie Leer- & Intervisietraject. De meerwaarde van dit traject:

 • Je wordt elke sessie persoonlijk begeleid door docenten Bianca en Anne-Britt. Je wordt meegenomen in de theoretische kaders en de trends & ontwikkelingen die voor jou van toepassing zijn.
 • Je krijgt de kennis en tools aangereikt om jezelf te ontwikkelen tot een nog betere professional en adviseur.
 • Je kunt jouw specifieke vragen inbrengen en samen pakken we deze aan.
 • Je gaat concreet aan de slag met jouw projecten.
 • Je hoort hoe andere organisaties vergelijkbare uitdagingen aanpakken.
 • Je maakt onderdeel uit van een intervisiegroep, waarmee je zowel binnen als buiten de sessies kunt sparren. Deze ‘tijdelijke collega’s’ bieden een frisse blik en inspiratie.
 • Je gaat naar huis met concrete tips en verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast ontvang je nieuwe inspiratie en creatieve ideeën vanuit je intervisiecollega’s én De Werkgeversarchitecten.

Optimaliseer de samenwerking met je hiring manager

Leer hoe je vol vertrouwen en overtuiging aan een langdurige samenwerking bouwt met jouw hiring managers. Hierdoor wordt jouw werving duurzamer en effectiever.

Werk plezier en effectief samen met jouw hiring managers

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en het effectief aantrekken en behouden van de juiste talenten vereist meer dan ooit een doordachte aanpak. Het is geen onbekend verhaal: vacatures die moeilijk in te vullen zijn, een constant veranderend profiel, en frustrerende situaties waarin eindkandidaten zich terugtrekken vanwege een ondermaatse candidate experience. De overeenkomst in deze situaties: een niet-soepele samenwerking met de vacaturehouder. Er zijn nog steeds vacaturehouders die vinden dat jij verantwoordelijk bent voor het aannemen van talent.

Onze training Optimaliseer de samenwerking met je hiring manager is speciaal ontworpen voor recruiters en HR-professionals die deze uitdagingen willen overwinnen. We behandelen veelvoorkomende situaties en belichten manieren om effectief en plezierig samen te werken met hiring managers.

Na afronding van de training:

 • Kun je een goede en sterke intake houden met vacaturehouders en opdrachtgevers
 • Weet jij wie de belanghebbenden in jouw organisatie zijn
 • Kan jij de hiring manager én alle andere belanghebbenden overtuigen
 • Ben je je bewust van een goede samenwerking met hiring managers
 • Weet jij hoe je tegen uitdagingen met hiring managers om kunt

Training LinkedIn Recruiter

Ontdek de kracht van LinkedIn Recruiter en leer hoe je alles uit deze tool kunt halen. Het resultaat van deze training: 1 kandidaat plaatsing EXTRA per maand.

Effectief gebruikmaken van je LinkedIn Recruiter Seat

LinkedIn Recruiter is een allesomvattend wervingsplatform waarop recruiters kandidaten kunnen vinden, benaderen en beheren.

Stap in de wereld van grenzeloze mogelijkheden met de training ‘LinkedIn Recruiter’ training. Tijdens deze training onthullen we de geheimen van dit krachtige hulpmiddel en laten we zien waarom het de sleutel is tot het aantrekken van het allerbeste talent.

Ontdek hoe het optimale gebruik van LinkedIn Recruiter jouw wervingsinspanningen naar ongekende hoogten kan tillen, resulterend in een verbeterd recruitmentproces en het aantrekken van de meest gekwalificeerde kandidaten voor jouw organisatie. Klaar om je sourcingvaardigheden te transformeren en het maximale uit LinkedIn Recruiter te halen?

Na het volgen van deze training:

 • Ken je de ins & outs van LinkedIn Recruiter
 • Kun je effectief vacatures plaatsen op LinkedIn
 • Kun je (geavanceerde) zoekfuncties gebruiken om de beste kandidaten te vinden
 • Kun je effectieve benaderingsberichten opstellen
 • Kun je effectief talentpools bouwen in LinkedIn Recruiter
 • Kun je rapporteren vanuit LinkedIn Recruiter

Lees meer op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Of download de factsheet.

Workshop Talent aan boord houden

Het binden van talent in tijden van personeelsschaarste

Ben je op zoek naar effectieve strategieën om talent te behouden in een krappe arbeidsmarkt? Wil je ontdekken hoe je niet alleen talent kunt aantrekken, maar ook kunt binden en betrokken houden? Dan is onze Workshop Talent aan boord houden precies wat je nodig hebt!

Behouden van personeel is in deze tijden moeilijk. Wat kan jij doen om hierin stappen te zetten om talent te binden aan je organisatie.  Samen gaan we de uitdagingen van personeelsschaarste te lijf!

Wat kun je verwachten?

 • Interactieve sessie die gebaseerd is op jouw organisatie en die van je collega’s in de training
 • Discussie over de uitdagingen van het behouden van personeel in een competitieve arbeidsmarkt
 • Praktische tools en strategieën die je direct kunt inzetten

Workshop Referral Recruitment

Weet jij wat er leeft binnen jouw organisatie? Kan jij, met een beetje hulp, je interne doelgroep formuleren aan de hand van beweegmotieven, kritische wervingsfactoren en randvoorwaarden? In 1 dag maak jij de start naar een referral programma voor jouw organisatie, compleet met strategie, doel en idee! Update je kennis én ga direct aan de slag voor jouw eigen organisatie.

Het opzetten van een strategisch referral programma voor jouw organisatie!

Dinsdag 16 april organiseren wij de Workshop Referral Recruitment. In deze workshop gaan we vanuit ad-hoc referral acties werken aan een strategisch referral programma. Hierin stellen we doelen op (bijvoorbeeld 40% van de hires komt uit referral), kijken we naar het meten van de effecten van de referral acties en zetten we een compleet programma op. Hoe groot of klein je organisatie ook is, of er veel of weinig recruitmentbudget is, met de juiste stappen krijg jij iedereen binnen je organisatie in beweging en kun je van referral je meest succesvolle wervingsinstrument maken. Na het volgen van deze workshop:

 • Ken je de ins & outs van referral recruitment
 • Kun jij jouw interne doelgroep definiëren in beweegmotieven, randvoorwaarden en kritische wervingsfactoren
 • Krijg jij inspiratie voor een op maat gemaakt referral programma voor jouw organisatie
 • Kan jij je stakeholders overtuigen om budget vrij te maken voor je referral programma
 • Kan jij een referral strategie formuleren
 • Ben je geïnspireerd door jouw collega-studenten en praktijkvoorbeelden
 • Loop jij met een goed referral plan de deur uit

Lees meer op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Of download de factsheet.

Recruitment Tech Event Kopiëren

Donderdag 7 november vindt het Recruitment Tech Event 2024 plaats. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Laat je inspireren tijdens verschillende talkshows met experts uit het vakgebied, een veelzijdig en afwisselend breakout programma en expert keynotes door toonaangevende vakgenoten. Meld je aan voor de 9e editie van het Recruitment Tech Event wat plaatsvind in DeFabrique in Utrecht.

Profiteer tot 4 april van 100 euro korting op je ticket tijdens de early bird sale voor het Recruitment Tech Event.

Recruitment Tech Event

Donderdag 7 november vindt het Recruitment Tech Event 2024 plaats. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Laat je inspireren tijdens verschillende talkshows met experts uit het vakgebied, een veelzijdig en afwisselend breakout programma en expert keynotes door toonaangevende vakgenoten. Meld je aan voor de 9e editie van het Recruitment Tech Event wat plaatsvind in DeFabrique in Utrecht.

Profiteer tot 4 april van 100 euro korting op je ticket tijdens de early bird sale voor het Recruitment Tech Event.