Tigris lanceert ‘Back to the 90’s-overstapservice’

Moeite om afstand te doen van je verouderde, maar vertrouwde software? Tigris lanceert vrijdag een interface die het nieuwe met het oude combineert.

Peter Boerman Op 30 maart 2022
Gem. leestijd 2 min 266x gelezen
Deel dit artikel:
Tigris lanceert ‘Back to the 90’s-overstapservice’

Verandering brengt uitdagingen met zich mee. Toch is het voor een organisatie belangrijk om te blijven vernieuwen. Deze vernieuwing kan er namelijk voor zorgen dat een bedrijf kan blijven groeien. Bij Tigris hebben ze daar nu iets op gevonden en bieden ze – om de uitdaging van een ingewikkelde overstap weg te nemen – nu de back to the 90’s overstapservice aan voor toekomstige klanten.

Veel uitzenders en detacheerders werken nog met verouderde systemen.

Bij softwareleverancier Tigris zien ze dat uitzenders en detacheerders nog regelmatig werken met een verouderd systeem. Sommige van deze systemen worden bovendien overgenomen door minder innovatieve concurrenten. Het gevolg is dat je als bureau gedwongen wordt om over te stappen naar een systeem dat niet bij je organisatie past en eerder voelt alsof je de overstap maakt van MS-DOS naar Windows 95. In een tijd waarin digitalisering centraal staat kun je je zo’n keuze niet veroorloven.

Gedwongen migratie

Veranderingen brengen onzekerheden met zich mee. Draagvlak in je organisatie is daarom enorm belangrijk. Een gedwongen migratie van een systeem dat zich midden in je core business bevindt, zorgt voor weerstand in je organisatie. Tigris ziet in deze fase dat medewerkers vaak behoefte hebben aan bekende routines in de software, waarmee ze jaren gewerkt hebben. Daarom lanceert Tigris aanstaande vrijdag de ‘back to the 90’s’-overstapservice.

Een gedwongen migratie zorgt voor weerstand in je organisatie.

De zelf ontwikkelde adaptieve interface die het vrijdag presenteert, neemt in eerste instantie zoveel mogelijk de kenmerken van je voormalige software over. De pagina waar je bijvoorbeeld de loonrun start, kan exact de interface van je verouderde software aannemen. Ook de buttons waaraan je als organisatie zo gehecht was, zullen slechts gefaseerd transformeren. Maar alleen op het moment dat jij er klaar voor bent. Zo maak je direct gebruik van de nieuwste technologie, in een oud maar vertrouwd jasje.

Lees ook:

Beeld

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners