Unieke videocampagne in de ziekenhuiswereld – ‘The Real World’ (inzending HMC)

Geen gelikte of gescripte filmpjes. In ‘The Real World‘ delen onze zorgprofessionals hun ervaringen en meningen over HMC als werkgever – zónder filter! Lees de hele case van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) die is ingezonden in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie voor de Werf& Awards 2020.

Redactie Op 23 maart 2020
Gem. leestijd 3 min 516x gelezen
Deel dit artikel:
Unieke videocampagne in de ziekenhuiswereld – ‘The Real World’ (inzending HMC)

Omschrijving van de case

Dé unieke videocampagne van HMC waarbij onze zorgprofessionals jou laten zien hoe het écht is om bij ons te werken en waar wij de persoon achter de zorgprofessional laten zien, ongescript en ongefilterd!

Wat was de impact van de case?

Los van de grote interne trots bij de hoofdrolspelers en HMC-collega’s een flinke boost voor ons interne en externe werkgeversmerk in de voor ons schaarste doelgroepen: Verpleegkundigen, Gespecialiseerd Verpleegkundigen en Acute Zorg personeel. We laten de doelgroep (onze zorgprofessionals) zelf aan het woord en we hebben hen de arbeidsmarktcampagne zelf laten bedenken én uitvoeren. Met deze video’s adverteren we via Google-kanalen, YouTube en social media direct in diezelfde doelgroep waardoor externen zich direct aangesproken voelen en een échte inkijk krijgen in hoe het er voor de zorgprofessional bij HMC aan toe gaat en hoe het écht is om bij HMC te werken. De kwaliteit van het aantal sollicitaties is hierdoor aanzienlijk gestegen. Qua aantallen op jaarbasis:

– Google – 3,9 miljoen impressies -> 77K campagne interacties
Facebook – 1,3 miljoen impressies -> 369K campagne interacties
Instagram -> 650K impressies -> 80K campagne interacties
Totale website sessies vanuit de campagne 42,6K, wat een 1/4 is van het totaal aantal sessies zonder campagne
Totaal paginaweergaven 121,5K en 63,5K vacatureweergaven vanuit de campagne
Totaal aantal sollicitaties van ruim 500 vanuit de campagne, waarvan het merendeel vanuit mobiel device. Dit op een totaal van ruim 3.500 sollicitaties.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Met een schaarste aan gespecialiseerd zorgpersoneel is het een hele kunst om aan nieuwe mensen te komen. Een strakke recruitmentvideo? Daar prikken de meeste mensen zo doorheen. Wij zijn ervan overtuigd dat goed personeel de overstap pas maakt wanneer ze een beeld van de werkelijkheid krijgen en wanneer ze zich kunnen identificeren met wat ze zien. Hierom laten wij met alle vertrouwen ons eigen personeel aan het woord, met kritiek en al. Dit is uniek! Voor ons als werkgever, voor een ziekenhuis in het algemeen en voor de zorgsector. We vissen met vele ziekenhuizen om ons heen in dezelfde vijver en met deze campagne zijn wij ervan overtuigd dat zorgprofessionals (eerder) voor HMC als aantrekkelijk werkgever kiezen. En dat zien wij ook terug in de resultaten. Met die reden hebben wij deze campagne voortgezet in 2020!

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

INTERN (HMC)
– Team Werving & Arbeidsmarktcommunicatie
– Zorgprofessionals
– Lijnmanagement
– Afdeling P&O
– Afdeling Communicatie
– Raad van Bestuur

EXTERN
– VONQ
– Minutes on Career (UHU productions)
– SWIS (webbouwer)

Ook kans maken op een Werf& Award 2020?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 31 maart 2020 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners