Never stop learning: hier doe je als recruiter nu de beste online kennis op

De basisscholen gaan straks weer open. Maar de opleidingen voor recruiters nog niet. Terwijl er nog zóveel te leren is. Waar kunnen ze in dezer dagen online allemaal hun kennis vergroten? Een kleine selectie.

Peter Boerman Op 23 april 2020
Gem. leestijd 4 min 989x gelezen
Deel dit artikel:
Never stop learning: hier doe je als recruiter nu de beste online kennis op

Net als voor de muziekfestivals, is ook het volle evenementenseizoen voor recruiters geschrapt. Dus geen Werf& Live in mei, geen Emerce Recruitment, of andere grote bijeenkomsten. Het ziet ernaar uit dat Talent Acquisition Live op 12 maart voorlopig het laatste ‘feestje’ was waar we elkaar nog live konden ontmoeten. Maar online gaat veel gewoon wel door. Sterker nog: er is misschien wel meer dan ooit te leren. En niet alleen door te lezen, zoals op sites als deze. Een kleine greep uit het ruime aanbod:

#1. Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie: online gaat alles door

Het oudste en grootste opleidingsinstituut voor Nederlandse recruiters, de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, zette er vaart achter toen half maart de regering de eerste maatregelen bekend maakte. In één klap werd het hele programma naar online omgezet. Dat betekent nu dus onder meer dat je er alleen al de komende maand terecht kunt voor opleidingen op het gebied van: Recruitment tech: tools & trends (sourcing (7 mei), masterclass employer branding (12 mei) videosolliciteren (14 mei) arbeidsmarktcommunicatie (26 mei) en Google Analytics voor recruitment (26 mei). En dan hebben we het gratis webinar over recruitment marketing automation op 28 april nog niet eens genoemd.

‘Eigenlijk is de online variant net als een offline opleiding, maar dan zónder reistijd en mét terugkijkfunctie.’

Interactie en persoonlijke begeleiding blijven in deze trainingen volop mogelijk, ondanks corona, aldus de organisatie. ‘Je kunt met de docent en met medecursisten chatten en vragen aan elkaar stellen, zowel in de groep als één op één. En we voegen je toe aan een WhatsApp-groep waar je ook vragen kunt stellen. We nemen al onze online opleidingen en seminars nu ook op, zodat je het later nog eens kunt terugkijken. Eigenlijk is de online variant dus alles wat je kunt verwachten tijdens een offline opleiding, maar dan zónder reistijd en mét terugkijkfunctie.’

#2. Carerix: Business Continuity Webinars

Hoe kan ik mijn huidige omgeving klaarstomen voor de piek na Corona? En hoe kan ik slimmer meten, forecasten en sturen, zodat ik continu de juiste keuzes voor mijn organisatie maak? Bij Carerix hebben ze de crisis aangegrepen om rondom dit soort vragen een viertal Business Continuity Webinars op te zetten. De live uitzendingen zijn inmiddels achter de rug, maar terugkijken kan nog altijd. Onder het motto van: ‘Kwetsbare tijden doorstaan we samen’.

#3. Cammio: Remote hiring like a pro

Op 30 april geeft Cammio ook een webinar, onder de titel ‘Remote hiring like a pro‘. Want nu iedereen net een beetje gewend is geraakt aan dat thuiswerken, wordt het volgens de pioniers in videosollicitatie hoog tijd om het recruitmentproces-op-afstand verder te professionaliseren. En dus zal CEO Walter Hueber in drie kwartier allerlei best practices en tips behandelen, bijvoorbeeld over hoe je ook in de anderhalvemetereconomie de candidate experience in ere kunt houden.

veel leren bij pcr rotterdam

#4. PCR: meer over employer branding

Het Platform Communicatie Rotterdam hád al een fysieke bijeenkomst gepland staan over het thema employer branding, waar onder meer Ton Rodenburg (ClubgeistBHV), Mees van Velzen (MrWork) en Joyce Moens (Van Oord) acte de présence zouden geven. Maar helaas, corona gooide roet in het eten. Met als relatieve voordeel dat hun bijeenkomst nu een webinar wordt, het eerste PCR-webinar ooit, waardoor ook de rest van Nederland het 19 mei makkelijker kan volgen.

#5. Intelligence Group, Jobdigger en OnRecruit: live updates

Nu de arbeidsmarkt snel verandert, hebben Jobdigger, OnRecruit en Intelligence Group de handen in een geslagen om wekelijks de meest actuele arbeidsmarktdata te presenteren via een wekelijks webinar op donderdag tussen 11 en 12 uur. De drie organisaties delen dan actuele en unieke data over de vraag- én aanbodontwikkeling op de Nederlandse arbeidsmarkt. Aanmelden kan hier.

veel leren bij cornerstone#6. Cornerstone: een maand gratis trainingen

Maar liefst 48 Content Anytime‘-trainingen heeft Cornerstone On Demand deze maand live gezet, als antwoord op de coronacrisis. Het gaat om de populairste trainingen die de softwareonderneming in huis heeft, gericht op het ontwikkelen van 12 fundamentele vaardigheden, als onderdeel van hun zogeheten Digital Learning Event. Werken aan je emotionele intelligentie, onbewuste bias leren beheersen, of stressmanagement of communicatieskills onder de knie krijgen? Het is er nu allemaal mogelijk. En nog gratis ook.

#7. JobOn: ook veel voor recruiters

JobOn, tot begin dit jaar bekend als De Broekriem, laat zich deze crisis ook bepaald niet onbetuigd. Het initiatief is vooral gericht op mensen die een nieuwe baan zoeken, maar biedt ook voor recruiters die geen nieuwe job zoeken heel wat wils. Met JobOn-Air worden alle trainingen, evenementen en netwerkbijeenkomsten zoveel mogelijk online voortgezet.

‘Zo kunnen we alle thuisblijvers in Nederland blijven inspireren.’

Een van de leuke uitzendingen voor recruiters is bijvoorbeeld die waarin IT-recruiter Reindert Kriek samen met marketeer Glenn Ouendag samen een duo-presentatie doet over hoe je als kandidaat kunt leren jezelf als een merk te beschouwen. ‘Zo kunnen we alle thuisblijvers in Nederland blijven inspireren’, aldus oprichter Pieter Vermeer.

Conclusie: genoeg te leren

We mogen misschien nu ons huis (nog) niet uit, maar dat wil niet zeggen dat je je hoeft te vervelen. En online is er niet alleen heel veel te leren, zelfs netwerken kan ook gewoon vanachter de pc, zo blijkt. Je kunt de lockdown dus gebruiken om eens flink te binge-Netflixen, maar je kunt ook aan jezelf werken. Zodat je als recruiter straks er weer helemaal klaar voor bent. Wat let je nog?

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners