Dit waren de 10 meest gelezen berichten van het jaar

Peter Boerman Op 28 december 2017
Gem. leestijd 3 min 998x gelezen
Deel dit artikel:
Dit waren de 10 meest gelezen berichten van het jaar

2017 was een topjaar voor vrijwel iedereen in de recruitmentindustrie. En (dus) ook voor Werf&. Deze 10 verhalen werden afgelopen jaar het meest gelezen.

Liefst 65 procent méér bezoekers kwamen dit jaar een artikel lezen op deze site. En zij bekeken samen ruim 81 procent méér pagina’s. Wat waren daarbij de favorieten?

#1. 9 onverwachte vragen die toch veel zeggen over een kandidaat

Dat artikelen over vragen in sollicitatiegesprekken veel gelezen worden, dat wisten we al. Maar dit artikel sprong er wel heel erg bovenuit. Met afstand het meest gelezen verhaal dit jaar, ruim drie keer zoveel als de nummer 2 in deze lijst.

#2. Waarom de nieuwe vacaturesite van Lidl géén vacatures kent

Lidl was een van de bedrijven die dit jaar veel aandacht wist te genereren met zijn wervingsbeleid. Zoals met de winkelopening in Goede Tijden Slechte Tijden. Of met de snelle en succesvolle werving van supermarktmanagers. Maar dat ze er een vacaturesite maakten zónder vacatures, daarvan wilden toch wel de meeste mensen het naadje van de kous weten.

#3. 3 keer: hoe je de beste kandidaten herkent aan hun taalgebruik

‘Als je kandidaat continu spreekt in de tegenwoordige of toekomstige tijd, dan kun je maar beter met het gesprek stoppen’, lazen we in dit bericht. ‘Dan heb je waarschijnlijk te maken met een low performer.’ Goed om te weten!

#4. De 5 redenen waarom 2017 voor recruiters een roerig jaar wordt

Vrijwel het eerste artikel van het jaar. En meteen een knaller, deze blik in de glazen bol van Annelies Graafland.

#5. De 4 sollicitatievragen die laten zien of iemand in de cultuur past

Artikelen over sollicitatievragen doen het altijd goed. En zodra het gaat over soft skills misschien nog wel beter. Dit was er een mooi voorbeeld van.

#6. Deze 5 beroepen gaan het in 2017 helemaal worden

We begonnen het jaar met 5 beroepen die naar verwachting zouden gaan profiteren van de schaarste op de arbeidsmarkt. Mét salarisverwachting erbij. Dat wilden we allemaal wel lezen, blijkbaar…

#7. Sociale media checken? Dat is dus gewoon… verboden

Opmerkelijk nieuws kwam deze zomer van de Europese privacywaakhonden: sollicitanten checken op sociale media zou verboden zijn. Vanuit het Nederlandse ministerie werd het nieuws later ook weer wat ontkracht, en handhaving is natuurlijk ook moeilijk, maar toch. Het was een van de eerste van de vele privacy-berichten van het jaar. Wat je zegt: een heet onderwerp.

#8. Dit zijn de 12 grootste HR-trends van het moment

Trendverhalen doen het niet alleen goed rondom de jaarwisseling, zo blijkt. Dit artikel van HR Trend Institute-oprichter Tom Haak verscheen midden in de Webinar Week in september, maar wist blijkbaar toch bij velen een gevoelige snaar te raken.

#9. Verlos ons van de motivatiebrief – die is zóóó vorige eeuw

Een motivatiebrief? ‘Er zijn nu veel leukere manieren om de juiste kandidaten eruit te filteren’, stelde Raymond Lemmers in dit veel gelezen blogartikel. Hoogste tijd dus om de brief vaarwel te zeggen.

#10. Om in de gaten te houden: 5 Nederlandse start-ups in recruitment

Nederland spreekt een woordje mee als het gaat om innovatieve start-ups in de internationale recruitmentwereld. Wij pikten er dit jaar 5 uit, wat leidde tot een veel gelezen bericht.

Bubbling under

Ook veel aandacht was er dit jaar voor 3 types recruiters, voor Google for Jobs, voor Rituals, en voor de escape room van ABN Amro. Ook andere trendoverzichten en sollicitatievragen scoorden meestal behoorlijk goed. Dat maakte dat we al met al met gemak over het meest succesvolle Werf&-jaar tot nu toe kunnen spreken.

Buiten beschouwing

Alle pagina’s over de Webinar Weken, het Breaking Seminar over GDPR, Werf& Live en de Werf& Awards zijn hierbij buiten beschouwing gelaten. Ook verhalen die al eerder op Werf& stonden zijn niet meegenomen in het overzicht. Het gaat in dit overzicht dus uitsluitend om de nieuw gepubliceerde artikelen.

Lees ook

Benieuwd naar nog meer trends?

Kom dan op donderdagmiddag 6 maart 2018 naar het seminar arbeidsmarkttrends in Amersfoort. Direct inschrijven kan hier.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners