Wat wordt volgens Bas van de Haterd in 2023 het ‘nieuwe normaal’ in recruitment?

Veel van de dingen die we voor corona onmogelijk hadden gehouden, zijn in korte tijd veranderd. Wat voorziet Bas van de Haterd voor het komende jaar allemaal voor veranderingen? Wat wordt volgens hem ‘het nieuwe normaal’?

Bas van de Haterd Op 13 januari 2023
Gem. leestijd 3 min 598x gelezen
Deel dit artikel:
Wat wordt volgens Bas van de Haterd in 2023 het ‘nieuwe normaal’ in recruitment?

In 2022 zijn er veel dingen normaal geworden. De vaag of digitale meetings en sollicitatiegesprekken normaal zouden blijven na de pandemie is beantwoord met: ja. Niet voor de volle 100%, maar niemand kijkt er meer van op dat een gesprek digitaal is. Ook lijkt de structurele krapte die al vele jaren voorspeld werd door de vergrijzing normaal geworden. Zelfs nu overal het woord recessie valt is er – behalve in de door venture capital gefinancierde organisaties met twijfelachtige businessmodellen – nog nergens een reorganisatie met ontslagrondes aangekondigd.

Zelfs nu overal het woord recessie valt is er nog vrijwel geen ontslagronde aangekondigd.

De structurele krapte bereikt nu ook sectoren en organisaties die traditioneel nooit heel grote wervingsproblemen hadden. Veel van deze organisaties hebben in 2022 een professionaliseringsslag gemaakt als het om recruitment gaat. Met nieuwe recruitmentsites, goed ingerichte ATS’en en betere processen.

Selecteren op potentie

Ook is 2022 het jaar waarin het gebruik van testen en data om kandidaten beter in te schatten normaler is geworden, ook onder groepen die traditioneel vonden dat ze zelf perfect in staat waren om kwaliteiten in te schatten. Dit mede ingegeven doordat er meer en meer op potentie en doorgroei geselecteerd moet worden, ook voor...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer lezen?

Deze column van Bas van de Haterd, professional snoop en organisator van onder meer Digitaal-Werven, verscheen ook in het Werf& Jaarboek 2022. Ook een exemplaar hiervan ontvangen? Vraag hem hier aan.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Bas van de Haterd

bij Digitaal-Werven
Bas van de Haterd is onder meer initiatiefnemer van Digitaal-Werven, een jaarlijks onderzoek naar welke organisatie kandidaten de beste sollicitatie-ervaring biedt, en samen met Werf& organisator van TA Live.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners