Wat zijn de 20 vragen waar Europese recruitmentleaders ‘s nachts wakker van liggen?

Wat zijn de vragen waar recruitmentleaders in Europa van wakker liggen? Dezer weken vindt een inventarisatie ervan plaats. Stuur jij ook jouw vraag in? Het antwoord zal snel volgen.

Geert-Jan Waasdorp Op 13 mei 2024
Gem. leestijd 2 min 203x gelezen
Deel dit artikel:
Wat zijn de 20 vragen waar Europese recruitmentleaders ‘s nachts wakker van liggen?

Recruitment is een steeds moeilijker onderwerp. Waar nog goede mensen te vinden? En hoe moet je ze dan aanspreken wil je ze overtuigen? Vragen, vragen, vragen. Maar van welke vragen lig je nu echt wakker? Voor de Europese Talent Intelligence Week, die van 13 tot en met 17 mei wordt gehouden, inventariseren Intelligence Group, Stratigens en Trendence veel van die vragen om er vervolgens volgende week maar liefst 500 gratis te beantwoorden.

Alvast 20 vragen

Ter inspiratie: 20 vragen die tot nu al uit heel Europa binnenkwamen:

 1. Wat zou jonge professionals (3-8 jaar werkervaring) aantrekken om van corporates over te stappen naar kleinere bedrijven?
 2. Wat zijn de belangrijkste criteria bij het opstellen van een locatiestrategie?
 3. Wat zijn de top 5 locaties (per land in Europa) waar talent voor securityengineers zich bevindt?
 4. Hoe bereid je je personeel voor op het komende tekort aan arbeidskrachten over 5-10 jaar?
 5. Hoe kun je huidige en toekomstige vaardigheden beoordelen op basis van skills-extractie in GenAI?
 6. Wat zijn de meest effectieve wervingskanalen om talent aan te trekken in de Europese IT-sector?
 7. Wat zijn op dit moment de benchmarks voor het werven van blue collar en technisch talent in heel Europa (binnen de productiesector)?
 8. Welke 3 landen bieden de hoogste return on investment bij het aantrekken van arbeidsmigranten naar Nederland voor ingenieursfuncties (gezien de bereidheid om te verhuizen en te blijven)?
 9. Hoe kunnen we freelance verpleegkundigen overhalen naar onze interne flexibele talentenpool en hen laten zien welke voordelen een vast contract heeft?
 10. Hoe zal de samenstelling van de arbeidsmarkt veranderen tussen nu en 2030 in Frankrijk, Duitsland, het VK en Italië? Wat zijn de structurele trends om in de gaten te houden? Wat zijn de trends op het gebied van banenverlies en omscholing waarmee we rekening moeten houden?
 11. Hoe zal het tekort in de gezondheidszorg en verpleging zich de komende jaren ontwikkelen?
 12. Hoeveel senior system engineers met Windows-, Linux- en security-ervaring, met voldoende certificeringen, die de Duitse taal spreken zijn er beschikbaar binnen het grotere gebied van Rome?
 13. Wat is het vereiste salaris om dezelfde levensstandaard te behouden wanneer iemand naar een ander gebied/stad/land verhuist?
 14. Aangezien het grootste deel van de beroepsbevolking latent/passief op zoek is naar een nieuwe baan, willen we graag weten wanneer een vacature opvalt voor deze doelgroep, en in het bijzonder op welk (online) platform de kans het grootst is dat dit wordt omgezet in een sollicitatie?
 15. Wat zijn de data inzichten voor de rol van retail field/area manager in de regio Parijs of groter Frankrijk?
 16. Hoe groot is de kandidatenmarkt voor audio / acoustic engineers in Denemarken en welke kanalen moeten we gebruiken om hen te bereiken?
 17. Welke steden in Slowakije hebben geschoolde arbeiders in de productie-, auto- en aanverwante bedrijfstakken?
 18. Welke kanalen gebruiken Europese bezorgers het vaakst bij het solliciteren naar een baan?
 19. Welke 3 factoren vinden Duitse winkelmedewerkers het belangrijkst bij het zoeken naar een nieuwe baan?
 20. Wat is de gemiddelde salarisrange van junior tot senior voor een front-end developer in Nederland (met name locatie Randstad)?

Gratis vraag

Zelf ook een vraag stellen? Je kunt ons tot en met 17 mei uitdagen met één vraag. Dan krijg je volgende week gratis het antwoord.

Gratis vraag

Lees ook

Deel dit artikel:

Geert-Jan Waasdorp

Entrepreneur en investeerderbij o.a. Intelligence Group (Giant), Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, Werf&, Arbeidsmarktkansen, en RecruitAgent.ai
Geert-Jan Waasdorp is directeur van Intelligence Group en uitgever van Werf-en.nl
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners