Home Zakennieuws XING neemt IT-platform Honeypot over, voor 22 (tot 57) miljoen euro

XING neemt IT-platform Honeypot over, voor 22 (tot 57) miljoen euro

38 keer
0
honeypot

XING, het toonaangevende online netwerk in Duitssprekende landen, heeft voor 22 miljoen euro IT-banenplatform Honeypot overgenomen. De prijs kan nog oplopen tot 57 miljoen als de ambitieuze doelen de komende 3 jaar worden gehaald.

Met de overname wil XING zijn internationale aanwezigheid verder te versterken. Bij Honeypot werken op dit moment 50 mensen, die ruim 100.000 IT-specialisten en meer dan 1.500 bedrijven bedienen. Honeypot is van plan om versneld te groeien in Duitstalige landen en daarnaast uit te breiden naar andere landen. In Nederland is het platform ook al een tijdje actief.

Sollicitatieproces omdraaien

Het platform claimt techbedrijven makkelijker aan IT-specialisten te helpen door ‘het conventionele sollicitatieproces om te draaien’. Bij Honeypot solliciteren IT’ers niet bij bedrijven, maar solliciteren die bedrijven juist (volgens een specifiek traject) bij potentiële werknemers. Dat betekent dat de bedrijven bepaalde informatie moeten overleggen, zoals het geboden salaris voor de functie, de locatie en de gewenste beheersing van een programmeertaal.

1.000 developers per week erbij

Het platform groeit momenteel met zo’n 1.000 nieuwe IT-specialisten per week. XING is op haar beurt van plan om aanzienlijk te investeren in deze uitbreidingsplannen. XING-ceo Thomas Vollmoeller: “Honeypot richt zich primair op hun kandidaten door hen te helpen bij het vinden van een baan die aansluit bij hun individuele voorkeuren. Dat maakt deze overname een uitstekende aanvulling op ons New Work-portfolio, waar dochterondernemingen en merken zoals kununu en HalloFreelancer deel van uitmaken. Door deze bundeling van merken is XING inmiddels veel meer dan een online netwerk.”

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here