Nieuw all-in-1-platform voor zelfstandig ondernemers: Younited

HR-dienstverlener RGF Staffing the Netherlands heeft vandaag Younited gelanceerd, een platform dat zelfstandig ondernemers wil helpen bij zowel administratieve zaken als bij het vinden van nieuwe opdrachten en gelijkgestemden.

Peter Boerman Op 01 juli 2021
Gem. leestijd 3 min 608x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuw all-in-1-platform voor zelfstandig ondernemers: Younited

1 op de 7 werkenden in Nederland is zzp’er en dat aantal blijft groeien. Voor al deze zelfstandig ondernemers is er nu iets nieuws: Younited.nl, een digitaal platform dat hen helpt bij zowel administratieve zaken als bij het vinden van nieuwe opdrachten en gelijkgestemden. Het is een initiatief van HR-dienstverlener RGF Staffing, die zich als doel heeft gesteld ‘om voor iedereen passend werk te vinden’.

‘Zzp’ers vinden hier alles wat ze nodig hebben, vanuit één toegankelijk portal.’

Met hun nieuwe merk Younited bieden zij nu ook een complete oplossing voor zelfstandigen. En dat gaat verder dan alleen het vinden van de volgende opdrachtgever, aldus de initiatiefnemers. ‘Younited is een organisatieplatform speciaal ontworpen voor alle zzp’ers in ons land. Zij vinden er alles wat ze nodig hebben, vanuit één toegankelijk portal. De ondernemers kunnen er terecht voor het zoeken en vinden van opdrachten, en er is een community om met gelijkgestemden in contact te komen. Daarnaast biedt het platform hulp bij zaken als contractbeheer, urenregistratie en facturatie.’

Vaak eenpitters

‘Zzp’ers zijn niet alleen bezig met het uitvoeren van hun opdracht, ze moeten tegelijkertijd ook altijd weer op zoek naar de volgende’, aldus Eric de Jong, CEO a.i. bij RGF Staffing the Netherlands. ‘Tussendoor komen daar ook zaken bij als het bijhouden van de administratie. En dat terwijl het vaak eenpitters zijn en daardoor alles zelf moeten doen. Om deze toenemende groep ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren, bieden wij met Younited hulp op al deze vlakken.’

‘De kans op een volgende klus wordt hiermee aanzienlijk groter.’

Het platform telt nu al zo’n 10.000 opdrachtgevers die via Younited in contact willen komen met het juiste talent. ‘Het is daardoor dé plek voor zzp’ers om in contact te komen met prospects en voor het vinden van opdrachten’, aldus De Jong. ‘Opdrachtgevers kunnen zelf ook zoeken naar geschikte kandidaten en ze benaderen voor een project. De kans op een volgende klus wordt daardoor aanzienlijk groter, zélfs als de zzp’er geen tijd heeft gehad voor acquisitie.’

Dashboard

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kleine bedrijven en zzp’ers zaken als administratie te ver vooruit schuiven. Vaak gegeven redenen daarvoor zijn dat zij er geen tijd voor hebben of het ingewikkeld vinden. Via het overzichtelijke dashboard op het nieuwe platform ziet de gebruiker in één oogopslag welke facturen nog uitstaan, wat de to do’s zijn, wat de status is van lopende opdrachten en nog veel meer.

In 2021 kunnen zowel ondernemers als opdrachtgever het platform gratis gebruiken.

Daarnaast is er ook een ‘Younited community’, waar zzp’ers in contact kunnen komen met andere zelfstandig ondernemers die vaak met dezelfde zaken te maken krijgen. Zij kunnen elkaar hier om advies vragen en helpen aan kansen. ‘Door kennis te verenigen en ervaringen uit te wisselen is deze community een waardevol collectief voor deze doelgroep’, aldus De Jong. In 2021 kunnen zowel ondernemers als opdrachtgever gratis gebruik maken van het nieuwe platform. Daarna zullen er verschillende abonnementsvormen beschikbaar zijn.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners