Uitzendbureau Unique gaat coronacrisis-flexwerkers helpen aan vervolgbaan

Uitzendbureau Unique gaat voor zo’n 10.0000 medewerkers de overgang begeleiden van een tijdelijke baan bij de GGD naar een nieuwe functie.

Adwin van Gerven Op 30 juni 2021
Gem. leestijd 2 min 251x gelezen
Deel dit artikel:
Uitzendbureau Unique gaat coronacrisis-flexwerkers helpen aan vervolgbaan

Met de dalende coronacijfers en het versoepelen van de maatregelen, kan de samenleving voorzichtig weer terug naar het oude, vertrouwde leven. Daarmee loopt een lang en intens wervingsproject voor de GGD langzaam terug. Het afschalen van het aantal benodigde GGD-medewerkers heeft echter een keerzijde: voor zo’n 10.000 medewerkers staat hun baan in de teststraat, het callcenter of de vaccinatielocatie op de tocht. Het merendeel van de GGD-medewerkers kan niet vast in dienst worden genomen als het vaccinatieprogramma is afgerond.

Uitzendbureau Unique wil vooral onzekerheid bij flexmedewerkers wegnemen.

Dat brengt voor veel van deze flexwerkers een hoop onzekerheid met zich mee. En roept vragen op als: wanneer loopt de opdracht af? En: wanneer start je met de oriëntatie naar een volgende baan? Uitzendbureau Unique wil deze onzekerheid bij flexmedewerkers wegnemen en biedt hen daarom een begeleidend traject, zodat zij deze belangrijke laatste fase bij de GGD kunnen afmaken en daarna direct kunnen doorstomen naar een volgende baan.

Nog steeds vaccineerders geworven

In totaal werken zo’n 10.000 mensen via RGF Staffing the Netherlands, moederbedrijf van Unique, bij de GGD. Om het vaccinatieprogramma volledig en goed te kunnen afronden, is de rol van deze medewerkers nog steeds heel belangrijk. Er worden dan ook nog steeds vaccineerders geworven. Om te voorkomen dat het terugdringen van corona in deze laatste fase stagneert door een tekort aan GGD-personeel, schiet Unique te hulp.

Ruim 80% van de GGD-flexmedewerkers heeft aangegeven interesse te hebben in het begeleidende traject.

Ruim 80% van de flexmedewerkers die momenteel via Unique een GGD-functie bekleedt heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het begeleidende traject. Ook vanuit het bedrijfsleven is er grote interesse getoond. Organisaties als banken & verzekeraars, overheid en gemeentelijke instanties hebben aangegeven dat de GGD-medewerkers van harte welkom zijn om na hun opdracht bij hen aan de slag te gaan. Samen schakelen ze dan over een mogelijke eind- en startdatum, zodat dit naadloos op elkaar aansluit. Zo komen de flexmedewerkers geen moment zonder werk te zitten en kan het afschalen bij de GGD in het juiste tempo verlopen.

Duurzame inzetbaarheid

Het uitzendbureau zet zich in voor duurzame inzetbaarheid voor de flexmedewerkers. Daarbij kijken ze ook naar de ervaring die zij in de zorg hebben opgedaan, en of zij in deze sector werkzaam willen blijven, aldus Marion van Happen, COO bij RGF Staffing the Netherlands. ‘Deze groep heeft zich met hart en ziel ingezet voor het maatschappelijk belang. De kennis en ervaring die zij hebben opgedaan is zo belangrijk en waardevol. Velen hebben ontdekt dat zij het leuk vinden om in de zorg te werken en willen hier graag in door. Voor hen gaan we alles op alles zetten om dit mogelijk te maken.’

‘Met dit traject hopen we kopzorgen bij onze flexmedewerkers weg te nemen.’

Carmen Meertens, Operational Director bij Unique GGD, vult aan: ‘Wij zijn onze flexmedewerkers ontzettend dankbaar voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Zij hebben onbaatzuchtig gehandeld, zodat de samenleving het virus onder controle kon krijgen. Met dit ondersteunende traject hopen we kopzorgen bij onze flexmedewerkers weg te nemen en hen te kunnen begeleiden naar een spannende vervolgstap in hun carrière.’

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners