Your IT-Match: Speeddaten in de Metaverse! (inzending Inkubis)

Your IT-Match, het metaverse jobevent. Het event gaf dé persoonlijke touch aan deelnemers in de IT-wereld met een extra lading fun en gezelligheid. Lees de hele case van Inkubis, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 16 maart 2023
Gem. leestijd 4 min 113x gelezen
Deel dit artikel:
Your IT-Match: Speeddaten in de Metaverse! (inzending Inkubis)

Dat krapte in de arbeidsmarkt tegenwoordig aanwezig is, is een feit. Al helemaal in de IT-Branche. Zo ontstond bij Inkubis de vraag hoe wij voor tech geïnteresseerden zo aantrekkelijk mogelijk kunnen zijn. Normaal gesproken zou een goed geschreven vacature voldoende moeten zijn. In deze tijd heeft dat bijna geen zin meer. Zo hebben wij bij Inkubis met het Recruitmentteam besloten om te gaan brainstormen om een unieke en innoverende manier te introduceren in deze markt: via de metaverse.

Jij vult jouw interesses in, wij maken de match.

Zo kwam uiteindelijk het metaverse jobevent idee op tafel te liggen met de bijpassende naam: Your IT-Match. Jij vult jouw technologische interesses in, wij maken de match. Wij zijn een IT-groep met groepsbedrijven, die in Nederland en België opereren op meerdere gebieden:

 • Low Code/No Code
 • Data
 • Software Development
 • Cloud
 • Java/Full Code
 • DevOps
 • Web/Mobile & Application Development

We hebben samen met het bedrijf wat de metaverse voor ons heeft gebouwd een video gemaakt, om het event op een pakkende manier uit te leggen. We raden jullie sterk aan deze te bekijken! Hierin wordt elk perspectief uitgelegd. Van Hiring Manager en Recruitment manager tot aan de deelnemer zelf.

Op de dag van het event opende de metaverse haar 3D-deuren voor de mensen die zich hadden ingeschreven. Kandidaten hebben van tevoren een persoonlijke match ontvangen, waarmee ze een 1-op-1-afspraak konden maken. Deze speeddatesessies van 15 minuten vonden plaats in verschillende ruimtes, waar je kon spreken met CEO’s, developers, consultants en engineers. Al je vragen werden beantwoord, terwijl jij lekker thuis zat op de bank of achter je bureau. Zo kon de deelnemer op zoek gaan naar de beste klik.

We hebben 2 keer dit succesvolle event uitgevoerd.

Your IT-Match gaf dé persoonlijke touch aan mensen die op zoek waren naar een baan in de IT-wereld met een extra lading fun en gezelligheid. We hebben 2 keer dit succesvolle event uitgevoerd. Een keer op 21 juni en de andere keer op 19 oktober. De derde zal zijn op 7 juni dit jaar!

Wat was de impact van de case?

Voor beide events hebben we bij elkaar opgeteld meer dan 140 deelnemers mogen ontvangen. Hieruit zijn tientallen meegenomen in het sollicitatieproces en uiteindelijk 5 mensen aangenomen. Het event had intern ook een grote impact. Zo hebben we laten zien dat je met een kleinschalig team en budget veel kan bereiken. Bovendien hebben we collectief gevoel gecreëerd rondom de groepsbedrijven. Er heerste een gevoel van trots.

Het werkte voor iedereen efficiënt, voor zowel de hiring manager als de deelnemer. De kandidaat kreeg namelijk in een korte tijd veel mensen te spreken met wie hij ook echt in gesprek wilde gaan. Zo kreeg hij of zij een perfecte weergave van hoe een dag bij een van onze bedrijven eruitziet en kon je echt op je gevoel afgaan. Tegenwoordig krijgen IT’ers vanuit elke kant aanbiedingen. Terwijl een klik met iemand meer waarde levert. Intern konden we makkelijk de deelnemers bereiken en evalueren met de hiring managers wie werd meegenomen in het sollicitatieproces.

Het werkte voor iedereen efficiënt, voor zowel de hiring manager als de deelnemer.

We ontvingen mooie motiverende feedback van onze kandidaten. De persoonlijke aandacht en een uniek sollicitatieproces waren de onderdelen die hier bovenuit staken. Een Metaverse voorstellen aan mensen in de IT-branche is gegarandeerd een match. Je speelt in op wat zij leuk vinden. Bovendien bereik je introverte talenten die het normaal gesproken moeilijker vinden om op sollicitatiegesprek te komen. Al met al een succes voor beiden kanten!

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Wij verdienen een award voor recruitment vanwege de succesvolle Your IT-Match evenementen die zijn georganiseerd om aan de vraag van tech-geïnteresseerden te voldoen en de uitdaging van krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Het evenement had een unieke customer journey, waarbij kandidaten werden gematcht met bedrijven die in verschillende IT-gebieden werkzaam zijn en hen in staat stelden om een klik te ontdekken met verschillende mensen uit een bedrijf.

Wij zijn de eersten in Nederland en Vlaanderen die de metaverse hebben gebruikt voor recruitment.

Ons evenement was niet alleen succesvol in het aantrekken van deelnemers, maar ook in het plaatsen van tientallen kandidaten in het sollicitatieproces en het uiteindelijk aannemen van kandidaten. Zo zie je dat je met een kleinschalig team en budget veel kan worden bereikt. Daarnaast creëerden we een gevoel van trots en collectiviteit onder de groepsbedrijven. Wij zijn daarmee de eerste in Nederland en Vlaanderen die de metaverse hebben gebruikt voor recruitment!

metaverse inkubis

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Extern

 • IT-Profielen: Engineers en developers op allemaal verschillende gebieden. (+140)

Intern

 • Marketing Team (2)
 • Recruitment Team (4)
 • Managing Partners, Developers, Engineers (16)

Ook kans maken op een Werf& Award 2023?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 17 maart 2023 voor 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners