Zo haal je – door ‘reskilling’ – het beste in mensen naar boven

Redactie Op 28 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 699x gelezen
Deel dit artikel:
Zo haal je – door ‘reskilling’ – het beste in mensen naar boven

Tekort aan talent zien detacherings- en recruitmentbureaus dit jaar als belangrijkste uitdaging op het gebied van externe werving. Maar is dit een crisis of juist een kans? Bullhorn deed onderzoek.

Van alle ondervraagde professionals op het gebied van wereldwijde recruitment beoordeelde 73 procent het tekort aan talent als een van hun grootste uitdagingen van externe werving. Dit gegeven biedt echter ook een historische kans. Recruitmentbureaus kunnen meer doen dan alleen talent plaatsen: ze kunnen ook talent creëren door kandidatenpools bij te scholen.

Reskilling is een kans

Reskilling – soms ook herscholing en bijscholing genoemd – is het proces waarbij werknemers worden geholpen om achterhaalde vaardigheden om te zetten in vaardigheden die toepasbaar zijn in de moderne wereld. Door te investeren in online cursussen, opleidingsacademies en stageprogramma’s, kunnen recruitmentbureaus de loopbaan en het leven van kandidaten transformeren en tegelijkertijd posities vullen door nieuw gekwalificeerde talentpools te creëren.

Een half miljard dollar aan jaaromzet verloren

Zo zegt Art Apas, oprichter en ceo van Bullhorn: ‘De recruitmentsector verliest een half miljard dollar aan jaaromzet. Stel je voor dat we werknemers uit minder betaalde banen hadden gehaald en die mensen hadden bijgeschoold? Dit kan een miljardenindustrie zijn met een heel ander profiel. Dit is geen crisis, dit is juist een enorme kans voor ons allemaal.’

‘Dit kan een miljardenindustrie zijn met een heel ander profiel’

Dit hoeft niet per se groots te zijn, zegt hij. Maar reskilling van je groeistrategie kan ook klein zijn: van focussen op een onderontwikkelde vaardigheid onder je kandidaten tot het aanwijzen van een specifieke vacature die moet worden vervuld. Denk aan deze 4 tips:

#1. Evalueer je open verzoeken

Kijk naar de open verzoeken die je hebt. Welk percentage banen binnen dezelfde vaardigheden, en welke trends kun je identificeren wat betreft de populariteit van opkomende vaardigheden en competenties?

#2. Vertaal ervaring naar competenties

Gebruik je deskundigheid in recruitment om de keywords voor vaardigheden in kaart te brengen die beschikbare kandidaten uit je ATS koppelen aan functies waarvoor ze op een dag relevant zouden kunnen zijn, mits zij de juiste training krijgen. Keert een kandidaat terug uit actieve militaire dienst? Hij of zij heeft mogelijk leiderschapskwaliteiten, logistiek inzicht of verkoopinzicht gekregen. Ga door met dit onderzoek in je kandidaten-database.

Terugkerende moeders, militairen en kandidaten met speciale behoeften zijn goede bronnen van talent

#3. Overweeg Verborgen Talentenpools

Terugkerende moeders, militairen en kandidaten met speciale behoeften zijn fenomenale bronnen van talent en ze worden traditioneel over het hoofd gezien. Negeer deze groepen niet als je je gaat inzetten voor reskilling.

#4. Investeer in je talent

Reskilling is afhankelijk van investeringen bij de opleiding van de kandidaten met wie je samenwerkt, om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in nieuwe, veelgevraagde functies. Als gids en partner heb je de macht om hen te laten zien dat ze het vermogen hebben om te veranderen en dat je klanten moeten vertrouwen op hun eigen geschiktheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Aan de slag!

Je vooraf inspannen voor de reskilling van je kandidaten zal zich tienvoudig terugbetalen. Je vult meer banen, houdt klanten tevreden en transformeert uiteindelijk de levensloop van je kandidaten. Aan de slag dus!

Lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners