Wim van den Nobelen: ‘Waarom 2023 voor mij níet het jaar van ChatGPT was’

2023 als het jaar van ChatGPT en andere artificial intelligence? Tot woensdag 22 november had Wim van den Nobelen het graag geloofd. Maar inmiddels is hij van mening veranderd. Al ziet hij als rasechte opportunist ook ná de verkiezingen nog genoeg kansen.

Wim Van den Nobelen Op 05 januari 2024
Gem. leestijd 3 min 225x gelezen
Deel dit artikel:
Wim van den Nobelen: ‘Waarom 2023 voor mij níet het jaar van ChatGPT was’

Tot aan 22 november had het er nog alle schijn van dat 2023 het jaar van ChatGPT ging worden. De oorlog in Oekraïne duurde maar voort en sinds oktober is er ook van alles gaande in Israel, maar hoe wreed ook, oorlog is er al sinds mensenheugenis. ChatGPT heeft de wereld onmiskenbaar veranderd. Er zal een tijd voor en na ChatGPT zijn. Je hoeft geen glazen bol te hebben om de impact hiervan nu al in te kunnen schatten. Maar ondanks alle duizelingwekkende cijfers die ChatGPT produceert, is er door vrijwel niemand voorspeld dat iets heel anders in 2023 de wereld op zijn kop heeft gezet.

Door de Tweede Kamerverkiezing is de wereld, maar zeker Nederland, op zijn kop gezet.

Er is vrijwel niemand in ons polderlandje die er geen mening over heeft. Eindelijk hebben wij ook onze Beatles vs The Rolling Stones. Oftewel: je bent heel erg voor of heel erg tegen. Je bent blij of verdrietig. Je hebt hoop of die is juist de grond in geboord. De PVV is de grootste partij van Nederland geworden en hoewel ik het niet met zekerheid kan vaststellen, zal Geert Wilders onze premier zijn in 2024. Of er een genuanceerde Geert zal komen of...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek, artikel of interview van hem. En nu dus voor één keer ook op vrijdag…

Meer lezen?

Deze column van Wim van den Nobelen is afkomstig uit het 180 pagina’s dikke Werf& Jaarboek, dat deze maand verschijnt. Een gratis (digitaal) exemplaar ontvangen? Vraag het hier aan!

Jaarboek

Lees ook

Credit foto boven

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij Strictly People
Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Salarisadministratie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners