60 plaatsingen in 9 maanden in een overspannen markt, kan dat? (inzending Jopportunity / Intergas)

In de huidige markt 50 assemblagemedewerkers plaatsen in een buitengebied in 9 maanden, uitdagend? Ja, maar wel gelukt! Lees de hele case van Jopportunity / Intergas, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2022.

Redactie Op 01 april 2022
Gem. leestijd 2 min 307x gelezen
Deel dit artikel:
60 plaatsingen in 9 maanden in een overspannen markt, kan dat? (inzending Jopportunity / Intergas)

Omschrijving van de case

Eind december 2017 sprak ik met de toenmalige CEO van Intergas in Coevorden. Ze hadden tussen de 15 en 20 mensen nodig op diverse posities en een reguliere fee betalen aan een headhunter (zoals wij) was te duur. Dus toen heb ik er een abonnementsmodel van gemaakt, tegen een vast maandelijks bedrag voor een periode van 12 maanden. De kpi’s waren simpel: aan het eind van het jaar tussen de 15 en 20 plaatsingen. En als ik dat eerder zou bereiken bleef Intergas mij het maandbedrag gewoon betalen tot eind 2018. En zo geschiedde. Na de zomervakantie 2018 had ik mijn kpi’s gehaald en dus was ik klaar.

Ik heb uiteindelijk meer dan 100 mensen geplaatst, van wie meer dan 80 assemblagemedewerkers.

De CEO vroeg me daarop of ik ook kon helpen met assemblagemedewerkers omdat de 5 uitzendbureaus waarmee ze werkten de grote aantallen (50+) niet konden vinden. Ik heb toen een campagne bedacht met professionele video’s en een social media campagne op Facebook en Instagram waardoor ik aan het einde van het jaar 58 mensen had geplaatst. Dit resulteerde in een verlenging van mijn contract (let op: ik was níet in dienst en deed alles vanuit ons kantoor in Doorn). Tot eind augustus 2019 ben ik doorgegaan en heb ik uiteindelijk meer dan 100 mensen geplaatst, van wie meer dan 80 assemblagemedewerkers.

Er is daar ook een promovideo van gemaakt. Vorig jaar juli belde Intergas weer omdat ze weer assemblagemedewerkers nodig hadden. Ik heb zojuist de 9 maanden durende campagne afgerond waarbij we 147 assemblagemedewerkers hebben verleid te solliciteren, 80 zijn er op gesprek geweest en 48 zijn er aangenomen, daarnaast hebben wij nog 10 mensen geplaatst in leidinggevende functies. Ons team bestaat uit 3 mensen, van wie 1 extern.

Wat was de impact van de case?

Dat staat al grotendeels beschreven hierboven.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Omdat dit een vernieuwende manier van recruiten is tegen een maandbedrag en helder afgesproken kpi’s.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Jopportunity

  • Rutger van Drongelen,
  • Jeanet van de Wiel en
  • Jordi Spruijt (externe marketeer).

Intergas

  • HR
  • de directie
  • en al de managers van de assemblage

Lees meer

Bekijk hier alle inzendingen van de Werf& Awards van 2022.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners