91 procent jongeren actief op social media

Martijn Hemminga Op 10 januari 2011
Gem. leestijd 2 min 4108x gelezen
Deel dit artikel:

91 procent jongere actief op social mediaVan de internetters tussen 16 en 25 jaar is 91 procent in Nederland actief op sociale netwerken. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Naarmate mensen ouder zijn, neemt het gebruik van social media af, maar van de Nederlanders tussen de 55 en 75 jaar is nog steeds iets meer dan 30 procent te vinden op social media.

Mannen vaker actief dan vrouwen

Mannen zijn vaker actief dan vrouwen op sociale netwerken. Maar tussen hoogopgeleiden, middelbaar opgeleiden en lager opgeleiden bestaat vrijwel geen verschil. Bij jongeren komt het uitwisselen van tekstberichten het meest voor (78 procent). Het lezen van weblogs of blogs is bij 25- tot 55-jarigen (34 procent) en 55-plussers (18 procent) het meest favoriet.

Gebruik van sociale netwerken in Nederland naar achtergrondkenmerken, 2010

Alleen meer Poolse jongeren op social media

Binnen de EU zitten de Nederlandse jongeren in de kopgroep als het gaat om gebruik van social media. Ze worden alleen voorafgegaan door hun leeftijdgenoten uit Polen (94 procent). Ook Portugese en Sloveense jongeren zijn zeer actief op de sociale media. Jongeren uit Roemenië en Ierland sluiten de rij.

Gebruik van sociale netwerken door jongeren in de EU, 2010

E-mail grootste internetactiviteit

E-mailen behoort niet tot de sociale netwerken, maar het sturen en ontvangen van e-mails blijft ook in 2010 bij alle leeftijdsgroepen de grootste internetactiviteit. Bij al deze leeftijdsgroepen voert Nederland de EU ranglijst aan.

Bron: CBS

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners