Aantal finance vacatures met 70% gekrompen

Martijn Hemminga Op 17 augustus 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1799x gelezen
Deel dit artikel:

Sinds het begin van de crisis is het aantal finance vacatures in print en online met bijna 70% is gedaald. De krimp die sinds 2008 inzet lijkt wel te stabiliseren aldus Yacht. Op jaarbasis heeft vooral de overheid minder vacatures gehad met een afname van het aantal vacatures op financieel gebied met 68%.

Ondanks dat de vraag stabiliseert geeft Yacht aan dat het aantal financiele vacatures momenteel wel op een historisch dieptepunt zit. Yacht heeft onderzoek verricht waaruit blijkt dat de mogelijkheden voor bedrijven bij finance-functies vooral liggen op het gebied van kosten en ook efficiency. De verwachting is dat met name het aantal financieel administratieve functies, waarbij het gaat om registratie en rapportage van gegevens, zullen stabiliseren of zelfs een stap terug zullen doen. Daarentegen zullen meer vooruitkijkende finance-functies groeien. De behoefte aan vakspecialisten op terreinen als verslaglegging, fusies en overnames blijft op peil.

Yacht, dat een kwartaalmonitor op de financiele functies al enige jaren achtereen verricht en publiceert, betoogt verder dat een strategisch HR-beleid nog onvoldoende op de agenda staat van chief financial officers. Ook de overheid blijft volgens Yacht duidelijk achter in het HR-beleid.
Bron: FD

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners