Aantal online vacatures blijft constant

Martijn Hemminga Op 11 mei 2010
Gem. leestijd 2 min 1519x gelezen
Deel dit artikel:

April laat geen substantiële veranderingen zien in het vacatureaanbod, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod bleef met 88 punten op het niveau van maart. Het aantal vacatures in de sector research & development (+ 7) en de sector transport & logistiek (+6) nam het meest toe.

Groei R&D en transport & logistiek
In april bleek de arbeidsmarkt met een aantal stijgers en dalers erg verdeeld. De Index nam met 7 punten het meest toe in de sector research & development. Vergeleken met vorig jaar april staat deze nu 16 procent hoger. Ook binnen de sectoren transport en logistiek (+6), landbouw & visserij (+4), horeca & toerisme (+4) en marketing, PR & media (+3) is het vacatureaanbod toegenomen. Laatstgenoemde laat al sinds juni vorig jaar een voorzichtige stapsgewijze stijging zien. Vergeleken met april 2009 staat de Index voor marketing, PR & media 19 procent hoger.

Juridische sector daalt flink
De juridische sector daalt voor de derde achtereenvolgende maand; het vacatureaanbod nam met 6 punten wederom flink af. Andere sectoren waar de Index licht gedaald is, zijn de bouw (-2), gezondheidszorg (-2), publieke sector (-2) en sales (-1).

Vacaturegroei in Drenthe en Zeeland het grootst
In Drenthe en Zeeland nam de Index met 3 punten het meeste toe, gevolgd door Friesland (+2), Groningen (+2) en Overijssel (+1). Slechts in twee provincies is het online vacatureaanbod licht gedaald; Gelderland (-1) en Limburg (-1). In de overige provincies bleef de Index onveranderd.

Index Europa neemt wel toe
De Index voor Europa steeg in april met 4 punten en staat nu op 108 punten. In bijna alle landen is een toename van het vacatureaanbod te zien, waarbij het aanbod in België en Duitsland het meest gestegen is (+6). De Index in Zweden is met 5 punten toegenomen, gevolgd door Italië (+3) en Frankrijk (+2). In Nederland bleef de Index gelijk op het niveau van maart (88). Alleen Groot-Brittannië laat een forse daling zien (-5).
Bron: Monster Employment Index

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners