Ambtenaren gaan harder actie voeren

Martijn Hemminga Op 20 april 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1296x gelezen
Deel dit artikel:

De ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen gaan hardere acties voeren. De vakbonden eisen 1,5 procent meer loon zodat de koopkracht van ambtenaren op peil blijft. De acties zijn al bezig sinds februari, maar hebben tot nu toe nog niets opgeleverd.

De gemeenteambtenaren in Nijmegen bijten dinsdag het spits af en leggen die middag het werk vier uur neer. Donderdag is het de beurt aan hun collega’s in Arnhem. Op 1 juni staat een landelijke actiedag in Den Haag op het programma.

Eerder werd al bekend dat de vuilnismannen in Amsterdam vanaf Koninginnedag een week willen staken. Ook in Utrecht en Den Haag willen de reinigingsdiensten rond 30 april een of meerdere dagen staken.

Estafetteacties
Het is de bedoeling dat de ambtenaren in diverse steden tussen dinsdag en 1 juni estafetteacties houden, waarbij zij om beurten vier uur staken. De ambtenaren voeren al sinds februari actie. Tot nu toe ging het om kleine acties als lunchbijeenkomsten. Nu is alarmfase 2 is aangebroken, aldus een woordvoerder van CNV Publieke Zaak. ” Er gaat een tandje bij.”

Meer loon
De vakbonden eisen 1,5 procent meer loon zodat de koopkracht van ambtenaren op peil blijft. Volgens de bonden is dat in overeenstemming met het sociaal akkoord dat kabinet, werkgevers en vakbeweging vorig voorjaar sloten. De gemeenten, provincies en waterschappen houden vast aan de nullijn, maar zijn wel bereid tot een eenmalige uitkering van 1 procent van het jaarsalaris.
Bron: NU.nl

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners