Ambtenaren willen niet voor PVV werken

Martijn Hemminga Op 01 maart 2010
Gem. leestijd 2 min 1432x gelezen
Deel dit artikel:

Ambtenaren willen niet voor PVV werkenZestig procent van de ambtenaren zegt er problemen mee te hebben om voor de PVV te werken. Een derde overweegt zelfs op te stappen als hij onder een PVV-bestuurder moet werken blijkt uit een enquête onder ambtenaren van het rijk, provincies en gemeenten door Binnenlands Bestuur.

Afkeer het grootst bij stemmers linkse partijen
Onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen is de afkeer het grootst. Driekwart ziet dat niet zitten. Bij de ambtenaren die CDA en D66 stemmen, vindt 60 procent het niet prettig onder een PVV-baas te moeten werken.

Ambtenaren met voorkeur voor VVD en SGP hebben er het minste moeite mee. Van de gemeenteambtenaren zegt een op de acht van baan te willen veranderen als zijn baas PVV-sympathisant is. Over het algemeen geldt: hoe kleiner een gemeente, hoe rechtser de voorkeur van de ambtenaren.

Uit de enquête blijkt dat de afkeer van PVV-leiding groeit naarmate de ambtenaar ouder is. Het PVV-gehalte onder ambtenaren blijft beperkt tot 4 procent. Ten opzichte van een jaar geleden is de aanhang wel met 1 procent gegroeid.

Kamervragen in 2009
Een soortgelijk onderzoek leidde vorig jaar tot ophef. Uit een ledenpeiling van het ambtenarenblad Republic bleek toen dat ruim de helft niet wil werken onder een bewindspersoon van PVV-huize als de partij in de regering komt.

PVV-leider Geert Wilders stelde daarop Kamervragen. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) gaf toen aan dat ambtenaren ook voor ministers of staatssecretarissen van de PVV moeten werken. Als een ambtenaar zich niet in het beleid kan vinden, moet hij volgens de minister ontslag nemen.
Bron: Binnenlands Bestuur

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners