ASML sponsort WK robotvoetbal voor prewerving

Martijn Hemminga Op 25 februari 2013
Gem. leestijd 2 min 2134x gelezen
Deel dit artikel:

ASML sponsort WK robotwedstrijd voor prewervingASML, maker van machines waarmee chips worden geproduceerd, is samen met o.a. de provincie Noord-Brabant sponsor van het wereldkampioenschap robotvoetbal, dat in Eindhoven wordt gehouden. Robocup 2013, waar de plaatselijke TU zijn wereldtitel verdedigt, vindt plaats van 26 tot en met 30 juni.

Enthousiast maken voor werving

ASML sponsort het WK met een aanzienlijk bedrag en daarmee steekt het toernooi met kop en schouders uit boven andere projecten en evenmenten die ASML tot nu toe heeft gesponsord. Het WK past in een langere reeks van Brabantse initiatieven van prewerving oftewel activiteiten om kinderen warm te laten lopen voor technische beroepen. Denk aan bedrijfsbezoeken en tenstoonstellingen. Maar ASML doet dit niet alleen voor arbeidsmarktcommunicatie voor zichzelf, maar ook om de hele regio, de gemeenschap, goed voor het voetlicht te brengen.

Prewerving werkt

En de investeringen in prewerving lijken te werken. Op Eindhovense middelbare scholen zijn wis-, natuur- en scheikunde populairder dan in de rest van het land, zo blijkt uit een gemeentelijk rapport dat eerder deze maand werd gepubliceerd. In het schooljaar 2010/2011 deed in Eindhoven 28% van de havo-en 48% van de vwo-leerlingen eindexamen in een bètaprofiel. Voor heel Nederland kwamen deze cijfers duidelijk lager uit, op respectievelijk 19% en 40%.

ASML Holland House

Voor het WK in Eindhoven zal ASML zijn eigen versie bouwen van het Heineken House. Tijdens Olympische Spelen diende dat als ontmoetingsplaats voor fans en sporters. Het café van ASML richt zich op studenten en scholieren, ofwel nieuwe werknemers.

2.500 deelnemers

Het WK voor zelfdenkende robots trekt naar verwachting zo’n 2.500 deelnemers uit veertig landen. Er worden meerdere wedstrijden gehouden van robotvoetbal en reddingsrobots tot zorgrobots. Bij de vorige editie in Mexico- Stad wonnen de robots van TU/e vorig jaar de finale van een team uit Iran. Onderstaand filmpje laat zien hoe robots behulpzaam kunnen zijn in de huishouding en bij het boodschappen doen.

Bronnen: FD | Robocup 2013

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners