Bureaurecruitment Live is weer voorbij – gelukkig hebben we de foto’s nog

Werf& Bureaurecruitment Live is weer voorbij. En ondanks corona, was het toch weer een mooi en drukbezocht evenement. En gelukkig hebben we ook de foto’s nog..

Peter Boerman Op 29 januari 2021
Gem. leestijd 4 min 438x gelezen
Deel dit artikel:
Bureaurecruitment Live is weer voorbij – gelukkig hebben we de foto’s nog

Ruim 150 mensen waren gisteren getuige van het jaarlijkse Bureaurecruitment Live-evenement van Werf&. Vorig jaar kwamen ze nog allemaal samen in Van der Valk in Utrecht – het lijkt een eeuwigheid geleden. Nu stemden ze allemaal af vanuit de huiskamer of vanuit het thuiskantoor. Het maakte het gebodene natuurlijk niet minder interessant. Want ook nu kon elke bureaurecruiter zich weer laven aan de nieuwste trends, vooral op het gebied van digitalisering en Recruitment Process Automation. Hierbij een impressie, in 17 foto’s.

Dagvoorzitter Wim Davidse loodste de luisteraar behendig door de middag heen.

Maikel Neelen (Tigris) en Ronald van Driel (Recruitment Accelerator) konden elkaar uitstekend vinden in de boodschap dat in de wereld van de bureaurecruiter nog veel te automatiseren valt, maar dat juist ook het menselijke aspect daarbij steeds belangrijk blijft.

bureaurecruitment live onno blom

Weinig bedrijven groeiden het afgelopen jaar zo hard als online bezorgsupermarkt Picnic. Hoe werf je dan al die mensen? Onno Blom was er lange tijd nauw bij betrokken, maar startte kort geleden zijn eigen bureau; Headstart Recruitment (ondertitel: Recruitment for the 21th century). Hij vertelde ons nu meer over de relatie tussen volumerecruitment en data.

Leeg, maar toch gezellig

Werf&’s eigen Denise van der Lans leidde ook dit keer weer de vragen van het publiek in goede banen.

bureaurecruitment live wim davidse

Dagvoorzitter Davidse wist al met al op toch best veel plekken de camera op zich gericht.

Ondanks het gebrek aan publiek was er veel aan gedaan om het toch nog een beetje gezellig te maken.

Investeerder/ondernemer Rob de Laat in gesprek met Johan Bogaard (Vibe Group), die zich al eerder zei te verbazen over ‘het opportunisme‘ dat hij bij veel bureaus ziet als het om automatisering gaat.

Van lead tot factuur

bureaurecruitment live joram timmerman

Joram Timmerman (Byner) wist zijn gehoor te boeien met een verhaal rondom de automatisering van de kernprocessen van detacheerders, van lead tot factuur.

Hij kreeg daarbij ondersteuning van Rob Boersma (Jobrock), die een paar slimme automations in elke fase en in elk touchpoint van de candidate journey met het publiek wist te delen.

bureaurecruitment live

Samen wisten ze behoorlijk wat swing in de presentatie te brengen.

bureaurecruitment live caroline pols

Caroline Pols (Up in Business) doet dat ook, als ze uitlegt wat recruitmentmarketing allemaal kan betekenen voor werving- en selectie- en uitzendbureaus.

Samen met Kisito Zonneveld (van arbeidsbemiddelaar in bouw en techniek Velox) laat ze vervolgens zien hoe je met goede recruitmentmarketing zelfs kandidaten kunt vinden vóórdat ze op de markt komen.

Ineke Kooistra over Young Capital in coronatijd

bureaurecruitment geert-jan en ineke

Geert-Jan Waasdorp (Intelligence Group) en Ineke Kooistra (Young Capital) gingen ten slotte met dagvoorzitter Wim Davidse én met elkaar in gesprek over de trends in de wereld van de uitzendbureaus.

bureaurecruitment techniek

Een blik op de (uitgebreide) techniek tijdens de sessie met Ineke Kooistra.

ineke kooistra bureaurecruitment

Bij haar Young Capital mocht CEO Ineke Kooistra terugkijken op een zéér bewogen jaar. Maar ze kon er gelukkig bij blijven lachen.

bureaurecruitment live

Zo zie je maar, hoe een evenement in coronatijd toch nog allure kan krijgen, met verschillende zitjes, goede belichting en voldoende afwisseling. Alhoewel het natuurlijk nog altijd staat of valt met de inhoud. Maar die kwam gelukkig ook weer heel behoorlijk uit de verf, zodat we ook in 2021 weer mogen spreken van een geslaagde editie van Bureaurecruitment Live. Nu: op naar de Webinar Week!

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners