Waarom DNB in zijn nieuwe campagne een half gouden kopje koffie centraal zet

De Nederlandsche Bank (DNB) wil zijn positie op de arbeidsmarkt verstevigen en startte daarom een nieuwe recruitmentcampagne met als thema ‘Jouw inzicht is voor iedereen van waarde’. Met een kopje koffie als leidend element. Waarom is daarvoor gekozen?

Peter Boerman Op 07 februari 2024
Gem. leestijd 3 min 154x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom DNB in zijn nieuwe campagne een half gouden kopje koffie centraal zet

Heel toepasselijk. De lancering van de nieuwe campagne van De Nederlandsche Bank (DNB) ging gepaard met een heuse koffiekar met daarbovenop een reusachtige kop koffie. De bijgaande vraag: ‘Hoe houden we een kopje koffie betaalbaar voor ons allemaal?’ Het half gouden kopje koffie staat overigens niet alleen symbool voor de vraag hoe de inflatie te beteugelen, een van de kernthema’s waar ze zich bij DNB mee bezighouden.

De koffie staat niet alleen symbool voor inflatie beteugelen, maar moet ook kandidaten verwelkomen.

Het is namelijk ook een uitnodiging om eens koffie te komen drinken bij de bank der banken, aldus recruiter en specialist arbeidsmarktcommunicatie Annelotte Holtackers. ‘We organiseren regelmatig events en geven colleges over financiële onderwerpen. Aan het einde van het jaar keren we terug naar ons gerenoveerde kantoor op Frederiksplein, in het centrum van Amsterdam. Ook daar zetten we de deuren open voor belangstellenden. De koffie staat klaar!’

Jouw inzicht

De nieuwe campagne van DNB, ontwikkeld samen met SteamTalmark, heeft als thema meegekregen: ‘Jouw inzicht is voor iedereen van waarde’. Naast het veranderende kopje koffie als symbool voor inflatie, zijn er ook beelden van bijvoorbeeld een bankpas aan een hengel (als symbool voor AI-phishing), een geldboom (als symbool voor duurzaamheid en klimaat) en een wasmachine vol bankbiljetten (als metafoor voor witwassen).

‘Tijdens de economieles op school leert iedereen dat DNB de goudvoorraad bewaakt. Maar we doen veel meer.’

Allemaal ‘actuele thema’s waar iedereen wel een mening over heeft’, aldus Holtackers. ‘Tijdens de economieles op school leert iedereen dat DNB de goudvoorraad bewaakt. Maar we doen veel meer. DNB staat voor financiële stabiliteit, draagt bij aan duurzame welvaart en houdt onder andere toezicht op banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Toch geeft dat veel mensen nog steeds te weinig inzicht in het werk dat we doen. En weet men niet dat veel van ons werk maatschappelijke impact heeft. Daarom willen we met deze campagne duidelijk maken dat ons werk vaak direct van invloed is op onze maatschappij en zo een bredere doelgroep aanspreken.’

De Slimste Mens

DNB is er trots op al sinds 2012 een zogeheten Top Employer te zijn. ‘We zijn bovendien gestegen naar de zevende plek in de Nederlandse ranking en voldoen aan alle randvoorwaarden om een aantrekkelijke werkgever te zijn’, legt HR-manager Jeroen Fleddérus uit. ‘We hebben goede arbeidsvoorwaarden, talentontwikkelingsprogramma’s voor elke doelgroep en aandacht voor welzijn. Je kunt bij ons hybride werken, vier dagen werken of een sabbatical nemen. We hebben duurzaamheid, diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan. Ook hebben we een eigen academie waar we het leren stimuleren en een sportschool om de vitaliteit van onze medewerkers te bevorderen. We hebben dus veel te bieden. Maar we merken dat mensen ons eerst beter moeten leren kennen voordat ze de stap naar DNB maken.’

Op de vraag ‘Wat weet u over De Nederlandsche Bank?‘ volgde een dubbele pas.

En aan de nieuwe campagne dus om daaraan bij te dragen. Want dat dit nog best nodig is, bleek recent nog tijdens een uitzending van De Slimste Mens. Op de vraag ‘Wat weet u over De Nederlandsche Bank?‘ volgden veel foute gokjes, nog veel meer uh’s, en een dubbele pas voordat er ook maar één goed antwoord gegeven was. ‘Dus hebben we nog wel wat te doen’, aldus Fleddérus, met veel gevoel voor understatement.

Lees ook

Ook in ‘Campagne van de week’?

Wil je jouw wervingscampagne hier ook onder de aandacht brengen? Mail dan kort wat achtergronden, doelstellingen en beeldmateriaal, en wie weet vind je hier dan straks ook jouw inspanningen terug.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners