CareerBuilder neemt meerderheidsbelang in Textkernel

Martijn Hemminga Op 21 juli 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 3567x gelezen
Deel dit artikel:
CareerBuilder neemt meerderheidsbelang in Textkernel

CareerBuilder heeft vanmiddag bekendgemaakt een meerderheidsbelang te hebben genomen in Textkernel. Het in Amsterdam gevestigde Textkernel is onder meer bekend van de cv-parsing software voor recruitmentsystemen en Jobfeed. Met deze overname versterkt CareerBuilder’s transformatie van jobboard tot een HR SaaS (software-as-a-service) leverancier.

Dezelfde taal spreken

Textkernel zorgt voor een optimale communicatie tussen recruiters en kandidaten door hen dezelfde taal te laten spreken in de back-end,” zegt Matt Ferguson, CEO van CareerBuilder en co-auteur van het boek The Talent Equation. “We zijn verheugd om hun technologie te kunnen gebruiken om onze semantisch zoeken en data-analyse wereldwijd te verbeteren. Dit zorgt voor een grotere ROI voor het meest waardevolle en onderbelichte activa van onze klanten: hun interne kandidaat-database. We kunnen sneller, gemakkelijker en met meer succes verbindingen tussen werkgevers en werkzoekenden te vergemakkelijken.”

Snel opschalen over de hele wereld

“Wij begrijpen ongestructureerde tekst data beter dan wie dan ook en we gebruiken deze kennis om  onze klanten en software partners te helpen de productiviteit te verhogen met een betere zoekfunctie en bijpassende ervaring,” aldus Jakub Zavrel, oprichter en CEO van Textkernel. “Met een marktleider als CareerBuilder, die in meer dan 60 landen actief is, kunnen we snel wereldwijd opschalen met onze business, terwijl we een zelfstandig merk en bedrijf blijven binnen de groep.”

Niet de eerste overname van CareerBuilder

CareerBuilder heeft de afgelopen jaren meer technologiebedrijven gekocht om van jobboard op te schuiven naar softwareleverancier. Zo werd in april 2014 Broadbean overgenomen en in 2012  Economic Modeling Specialists, Inc (business intelligence voor recruiters). CareerBuilder staat hier niet alleen in, want ook jobboards als DICE en Monsterboard bieden vandaag de dag SaaS-oplossingen aan.

 

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners