Defensie belt 2.000 rekruten af door bezuinigingen

Martijn Hemminga Op 25 november 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1464x gelezen
Deel dit artikel:

Defensie belt 2.000 rekruten af door bezuinigingenOngeveer tweeduizend aspirant-militairen hebben van hun toekomstige werkgever te horen gekregen dat er op dit moment geen baan voor hen is. Ondanks dat deze mensen al in het selectieproces zaten, zijn ze afgebeld. Wegens bezuinigingen kan Defensie minder mensen aannemen. 

Door de keuring heen

Een woordvoerster van het ministerie van Defensie heeft donderdag een bericht daarover in het AD bevestigd. Enkele tientallen rekruten waren al klaar met het keuringstraject, anderen waren daar nog mee bezig. Maar ”helaas” is er nu geen functie voor hen, aldus de woordvoerster.

Gedwongen ontslagen

Defensie moet 1 miljard euro besparen en wil dat deels halen door tienduizend banen te schrappen. Minister Hans Hillen sluit gedwongen ontslagen niet uit. Eerder dit jaar kreeg een andere groep, van bijna 470 rekruten, al te horen dat ze niet in september maar pas in januari aan de slag kunnen. Dat gaat wel door, althans voor degenen die een aanstellingsbrief hebben gekregen.
Bron: AD

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners