Dit is de voorselectie van de Bureaurecruitment Awards – stemmen kan vanaf nú!

Op 28 maart worden weer de awards uitgereikt voor bureau en bureaurecruiter van het jaar. De voorselectie van genomineerden is nu bekend gemaakt. Op wie breng jij je stem uit?

Peter Boerman Op 02 maart 2023
Gem. leestijd 5 min 598x gelezen
Deel dit artikel:
Dit is de voorselectie van de Bureaurecruitment Awards – stemmen kan vanaf nú!

Vorig jaar liep het aantal genomineerden voor de beste bureaus en de beste bureaurecruiters van het jaar op tot wel boven de 20. En dit jaar kregen we ongeveer evenveel nominaties binnen. Na een eerste juryberaad is hieronder de voorselectie voor de awards opgenomen (iedereen trouwens dank voor het inzenden!). We stellen ze, in volstrekt willekeurige volgorde natuurlijk, aan je voor. Waarna je meteen je stem kunt uitbrengen!

Meer over de Awards

De geselecteerde bureaurecruiters

> Maud Creemers: ‘Zichtbaar met eerlijke content’

Genomineerd door Yves van den Berk, die zegt zelf niet op zoek te zijn naar een nieuwe baan, maar wel graag een pleidooi houdt voor Maud Creemers en haar bureau Creemers Recruitment, gespecialiseerd in de bemiddeling van support professionals binnen de advocatuur en het notariaat.

‘Haar content is héél anders dan andere recruitmentbureaus in haar branche.’

‘Maud is zichtbaar op LinkedIn met eerlijke content over wat zij in de arbeidsmarkt hoort, ziet en zelf belangrijk vindt’, aldus Van den Berk. ‘Haar content is inspirerend en verfrissend. Héél anders dan andere recruitmentbureaus in haar branche.’ En de jury lijkt dat met hem eens, getuige Creemers’ nominatie.

> Stephanie Berris: creatief hearthunter

Nog iemand die druk is met content produceren is Stephanie Berris, verbonden aan bureau EnergieQ in Apeldoorn. Op LinkedIn profileert ze zichzelf als ‘hearthunter’, en bij haar bureau als ‘bevlogen pleitbezorger van duurzame arbeidsrelaties, waarbij ik graag creatief kijk naar de persoon achter het bedrijf of cv. Sales, recruitment en loopbaanadvies gaan bij mij dan ook hand in hand. Daarnaast sluiten de EnergieQe ambities op het gebied van duurzame inzetbaarheid en inclusief ondernemen naadloos aan op mijn persoonlijke missie. Gesprekken met ondernemers en kandidaten maken mijn werk fantastisch, maar het creëren van onverwachte kansen en oplossingen maken mij echt EnergieQ!’

> Tim Looije: ‘Verademing om mee te werken’

De derde genomineerde bureaurecruiter dit jaar is zowaar een man, en wel Tim Looije, die via thenextguru.nl werkt als IT-recruiter. Volgens inzender Kim Werensteijn onderscheidt hij zich daarbij ‘doordat hij zelf ook echt uit de IT komt en bij zowel overheid als commerciële bedrijven heeft gewerkt.’

‘Hij kan door zijn ervaring als geen ander met de kandidaat meepraten.’

Dat helpt, en verdient wel een award, aldus Werensteijn (zelf onlangs nog in de prijzen bij de Meest Invloedrijke Recruiter-verkiezing). ‘Hij kan door zijn ervaring als geen ander met de kandidaat meepraten en de perfecte nieuwe werkgever vinden. Zijn kandidaten vinden het een verademing om met hem te werken. Daarnaast weet hij de schaarse IT-kandidaten aan te trekken door de berichten die hij plaatst op LinkedIn.’

De geselecteerde bureaus

Opnieuw, in volstrekt willekeurige volgorde:

> DIQQ: elke maand trainingen

‘Bedrijven bestaan niet uit steen en papier. Het zijn de mensen die ertoe doen.’ Het in 2017 opgerichte Amsterdamse IT-recruitment- en adviesbureau DIQQ laat er in een fraaie campagnevideo geen twijfel over bestaan waar hun missie ligt: in het vinden van de perfecte match. Waarom het bureau volgens indiener Frank Oudshoorn de award voor bureau van het jaar verdient? ‘Elke maand geven we trainingen over het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen zoals A.I. in de praktijk. Door innovatief te blijven verbeteren we onze processen en spelen we in op de marktbehoeften.’ Een nominatie waard, aldus de jury.

> HNR: echt Candidate First

Een bureau dat op deze site al vaker aandacht kreeg is HNR, oftewel: Het Nieuwe Recruitment. Dit keer was het de bekende recruiter Lesley van Opstal die het Rotterdamse bureau nomineerde. En wel omdat het bureau volgens hem ‘kandidaten werft en wervingsevenementen organiseert, die gehost worden door BN’ers. De opdrachtgever heeft dan nog geen cv gezien! Hier geldt echt: Candidate First!

‘Hier geldt echt: Candidate First!

HNR (het bureau van Franklin den Bleker) verdient volgens Van Opstal wel een award, bijvoorbeeld omdat het bureau tijdens hun wervings-experiences wel eens hiring managers en kandidaten naast elkaar op het dak van voetbalstadion de Kuip zet ‘om het ijs te breken en gelijkwaardigheid te creëren voor een open en goed gesprek. Zij maken inzichtelijk en reflecteren op de ervaringen van hiring managers en laten zien dat zij allemaal een andere mening hebben over kandidaten. En dwingen de organisatie ook naar binnen te kijken.’ Voorwaar een Award waard, aldus Van Opstal. En nu dus ook volgens de jury.

> Licht: 25 vrouwen in het Klokgebouw

Op zoek naar professionals in de vakgebieden marketing en communicatie? Dan kun je terecht bij het toepasselijk genaamde Licht, gevestigd in het iconische Klokgebouw in Eindhoven. Het bureau beschikt niet alleen over een team van 25 vrouwen ‘met aandacht en interesse voor mensen’, maar ook over een uitgebreid netwerk van zakelijke en financiële dienstverleners en non-profit organisaties waarvoor zij exclusief werken. Werkt aan zijn eigen bekendheid via onder meer zogenoemde Licht-sessies, waar op onregelmatige basis allerlei onderwerpen worden besproken.

Over de Awards

De Bureaurecruitment Awards worden uitgereikt op 28 maart, tijdens Werf& Bureaurecruitment Live. De prijzen zijn bedoeld voor bureaus en bureaurecruiters die op een of andere manier het afgelopen jaar een voorbeeld voor het vakgebied zijn geweest. De inzendingen werden op 1 maart eerst bekeken door een vakjury, onder leiding van Compagnon-directeur Hetty Moll. Ook Personato-directeur Michiel van Gog, OnlyHuman-partner Iris Wingbermühle, Dorien Waasdorp, SEU-manager Barbara Kramer, Your Talent Agency-CEO Sacha Martina, Connetix-directeur Gerald Sno en Corwin in den Eng (winnaar 2022) maken deel uit van de jury.

De inzendingen werden eerst bekeken door een vakjury, onder leiding van Compagnon-directeur Hetty Moll.

Nadat de jury de voorselectie heeft bekend gemaakt, zijn de lijnen opengegaan voor het publiek om te stemmen op de finalisten. Op 8 maart volgt nog een vakjurydag, voordat uiteindelijk op 28 maart de winnaars van zowel de jury- als de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Stem nu

Zin in het event?

Live aanwezig zijn bij de uitreiking van de Awards? Op dinsdag 28 maart 2023 vindt alweer voor de 5e keer Werf& Bureaurecruitment Live plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Digitaliseren, professionaliseren en automatiseren’. Naast de Award-uitreiking vinden hier diverse interessante keynotes, tafelgesprekken en breakoutsessies plaats. Dus mis het niet!

Inschrijven

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners