Dolle blijdschap bij winnaars Werf& Awards (een beeldimpressie)

Groot feest gisteren bij Alliander, Jumbo en DPG Distributie. En ja, zelfs de doorgaans zo stemmige monniken van Abdij Koningshoeven waren blij verrast door winst van een heuse Werf& Award. Hoe zag dat er allemaal uit? Een impressie…

Peter Boerman Op 21 mei 2021
Gem. leestijd 4 min 687x gelezen
Deel dit artikel:
Dolle blijdschap bij winnaars Werf& Awards (een beeldimpressie)

De een vierde het in Snollebollekes-juichcape, de ander nam de prijs in habijt in ontvangst bij de kloostervoordeur: het verschil kon bijna niet groter zijn. Maar de blijdschap was er bij alle winnaars van de Werf& Awards dit jaar zeker niet minder om. Van Alliander tot aan de Abdij, en van DPG Distributie, Joboti, en Jobsrepublic tot aan Jumbo. Hoe zag dat er allemaal uit? Een beeldimpressie.

De 4 prijsuitreikers, on the road, tijdens de nog altijd terug te kijken livestream:

Bij Jumbo: ‘Kroon op het werk’

De prijs van de publieksjury in de categorie ‘arbeidsmarktcommunicatie’ kwam bij Jumbo terecht. Daar leidde de Award gisteren in elk geval alvast tot een klein, maar mooi feestje:

Het all female recruitmentteam stond in heuse Jumbo/Snollebollekes-juichcapes klaar in de ontvangsthal in Veghel. Gelukkig was het weer zo dat er ook even naar buiten kon worden gegaan voor een feestelijke foto:

Bij Alliander: geleerd, geleerd en geoptimaliseerd

Ze hadden al een publieksprijs, maar dit jaar kwam er een award van de vakjury bij. Dankzij de Wervende Webinars heeft dus ook Alliander niet één, maar twee Werf& Awards op de schouw staan. Het maakt manager employer branding Marnix de Groot ‘supertrots’. ‘Opnieuw een kroon op ons werk’, zegt ook hij. ‘De prijs is een heel mooie waardering voor een wervingsaanpak waar veel collega’s vanuit verschillende afdelingen zich voor inzetten.’

Dat vond dus ook de vakjury, die over de casus zei: ‘Er is goed geluisterd naar de doelgroepen en Alliander heeft flexibiliteit laten zien. Er is geleerd, geleerd, geleerd én geoptimaliseerd. Alliander blijft elke keer vernieuwen en is daarmee een voorbeeld voor het vak!’ Voorwaar, daar mag je ook trots op zijn.

Bij Jobsrepublic: voor het eerst publieksprijs

Vanwege coronaperikelen vond de uitreiking van de Award voor DPG Distributie plaats ten kantore van Jobsrepublic. Daar was het al de derde keer in 4 jaar (!) dat ze een Award in ontvangst mochten nemen. Een absoluut unicum. Dit keer was het zelfs een prijs van de publieksjury. Het maakte de vreugde er zeker niet minder om, getuige onderstaande video.


Bij de Abdij Koningshoeven: monnikenwerk beloond

Het was in de monnikenwereld natuurlijk een primeur om een award voor arbeidsmarktcommunicatie te winnen. Maar net zo goed was het een primeur voor de Werf& Award om voor de poort van een heus klooster te staan, met een Award in de hand. Op de foto links Jan-Willem Wits van Words Are Deeds, die ook het project coördineerde en voor de (eind)redactie tekende, en rechts Dom Bernardus Peeters, abt van abdij Koningshoeven, die optrad als opdrachtgever van de prijswinnende case.

‘Gewonnen!!’, reageert Wits enthousiast. ‘Nu hebben we echt erkenning gekregen voor de professionele kwaliteit van dit project. Reden voor trots en dankbaarheid! Ook omdat de abt van Koningshoeven, Dom Bernardus en zijn medebroeders ons met volle overtuiging de ruimte hebben gegeven voor deze ‘onorthodoxe’ en eigentijdse aanpak.’ En zo werd nu eens letterlijk het monnikenwerk beloond.

Bij Dura Vermeer: ook trots

Dura Vermeer zag de nominatie gisteren niet omgezet worden naar een Award. Desondanks reageerde ook het bouwbedrijf sportief én trots:

Bij Marion de Vries: zweven van geluk

En dan was er natuurlijk ook nog tot slot de uitreiking van de allereerste Lifetime Achievement Award, aan ‘Lady Employer Branding’ Marion de Vries, trouw juryvoorzitter van de Werf& Awards. ‘Wat begon als een ‘gewone’ uitreiking ontpopte zich als een verrassingsfeest’, reageerde zij. ‘Voel me zo bevoorrecht. Een lifetime award gekregen, een etentje met heel bijzondere oud collega’s en relaties. Een eigen magazine met heel lieve woorden. Dat zag ik niet aankomen als zelfstandige. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft enorm bedankt. Ik zweef nog wel een tijdje van geluk!’

Lees ook

Meer weten?

Twee winnaars van de Werf& Awards zullen op donderdag 27 mei tijdens Werf& Live een korte toelichting geven op hun case. Meer weten? Inschrijven kan hier:

Werf& Live

werf& live banner heleen stoevelaar

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners