Economie loopt vast door personeelstekort

Martijn Hemminga Op 18 oktober 2010
Gem. leestijd 2 min 3832x gelezen
Deel dit artikel:

Economie loopt vast door personeelstekortDe Nederlandse economie loopt vast door een tekort aan goed opgeleid personeel. Binnen enkele jaren kan dat tekort volgens het zwartste scenario oplopen tot 300.000 man. Het probleem komt in Nederland veel sneller en harder naar voren dan bij de ons omringende landen.

Brandbrief

Dat schrijven zeven kopstukken uit wetenschap en bedrijfsleven in een brandbrief, gericht aan politiek en bedrijfsleven. Ze wijzen erop dat het bedrijfsleven hier niet goed op is voorbereid. De opstellers van de brief zijn: de hoogleraren Jan Latten en Fred Zijlstra, Ido Shikma en Wouter Vlasblom, directeur personeelszaken van respectievelijk IBM en Siemens Nederland en hun collega Paul-Peter Feld van Xerox, generatie-psycholoog Aart Bontekoning en Robin van Barneveld van adviesbureau Boom & Bos.

300.000 werknemers te kort in 2020

De vergrijzing zal in 2020 een tekort tot 300.000 werknemers veroorzaken volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daardoor zullen ook minder talentvollen moeten worden ingeschakeld en mensen die dreigen uit te vallen binnenboord moeten worden gehouden, stellen de zeven.

60-plussers en ZZP’ers

Ook gaan steeds meer 60-plussers aan het werk. Werkgevers zullen veel meer aandacht aan welzijn en productiviteit van deze mensen moeten gaan geven dan ze nu doen. Een derde uitdaging ligt volgens de briefschrijvers in het groeiend aantal ZZP’ers, kleine zelfstandigen. Zij kiezen er bewust voor om niet voor een baas te werken. Om personeel ervan te weerhouden voor zichzelf te beginnen, zullen bazen in de toekomst meer aan hun wensen tegemoet moeten komen.

Kenniseconomie

Nederland wordt tot overmaat van ramp veel sneller en harder dan omringende landen getroffen door een personeelstekort, omdat we hier veel slim werk hebben. Juist in een kenniseconomie is goed personeel van vitaal belang. De economie in ons exportland trekt in de regel vroeg aan. De vraag naar goed personeel zal na de huidige recessie dan ook exploderen. Binnen bedrijven moet er volgens de initiatiefnemers een omslag in het denken over personeel plaatsvinden. Ze doen er daarom goed aan een extra stoel aan de directietafel in te ruimen voor het hoofd personeelszaken. Of zoals de briefschrijvers het noemen: de chief human recourses officer (CHRO).

Download brandbrief

Via onderstaande link kun je de brandbrief downloaden als Word-document.

Brandbrief: Waarom heeft HR geen dominante plek binnen de Raad van Bestuur?

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners