Een op drie studenten bezorgd over vinden baan

Martijn Hemminga Op 16 juli 2012
Gem. leestijd 2 min 1936x gelezen
Deel dit artikel:
Een op drie studenten bezorgd over vinden baan

Een op drie studenten bezorgd over vinden baanEén op de drie studenten (31%) maakt zich zorgen over het vinden van een baan in de richting van zijn of haar studie. Bij 59% heeft de kans op een goede baan niet of nauwelijks een rol gespeeld bij hun studiekeuze blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1.000 studenten en scholieren. Inclusief video.

Bètastudenten maken zich minder zorgen

Jongeren die een studie volgen in de richting van kunst & cultuur en taal & communicatie maken zich volgenms het onderzoek het meeste zorgen. Jongeren met een bètastudie (techniek/ICT) of een studie in de economie of gezondheidszorg maken zich de minste zorgen.

CV building

Veel studenten (40%) denken er serieus over na om langer door te studeren vanwege de huidige situatie op de banenmarkt. Zij willen zich verder specialiseren of slaan juist een heel andere richting in waar meer banen voorhanden zijn. Bijna vier op de tien studenten (37%) proberen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten door bijvoorbeeld werkervaring op te doen in de richting van hun studie, of een bestuursjaar te doen. Volgens 27 procent is het zonder dergelijke CV building bijna onmogelijk om aan een goede baan te komen.

Video

EenVandaag ging op bezoek bij de diplomauitreiking op een ROC in Amsterdam en sprak daar met leerlingen over hun keuzes voor de toekomst.

sitestat

Over het onderzoek

1V Jongerenpanel is onderdeel van het actualiteitenprogramma EenVandaag. Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 5 en 13 juli 2012, deden 1.000 studenten (MBO, HBO en WO) mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners