Een unieke stage-ervaring bij Allen & Overy (inzending Allen & Overy)

Redactie Op 15 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 692x gelezen
Deel dit artikel:
Een unieke stage-ervaring bij Allen & Overy (inzending Allen & Overy)

Met de studentstage bij A&O kunnen stagiairs zich op een unieke, onderscheidende manier breder ontwikkelen. Lees de hele case van Allen & Overy die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2019.

Case Allen & Overy

Omschrijving van de case

Bij A&O staat de ontwikkeling van onze medewerkers voorop. Dat begint al op het moment dat ze stage komen lopen. Studentstages zijn een belangrijke bron van instroom voor trainees. We hebben ongeveer 70 studentstagiaires per jaar. Gemiddeld 50% van onze trainees, heeft eerst een studentstage bij ons gelopen.

De studentstage begint met een tweedaagse introductie. Hierna draait hij of zij twee maanden fulltime mee met het team en deelt een kamer met een advocaat. De stagiair krijgt een mentor en een buddy. De mentor is een echte sparringpartner en begeleidt de studentstagiair inhoudelijk. De buddy zorgt ervoor dat de stagiair zich ook op sociaal gebied snel thuis voelt. De studentstagiair gaat direct aan de slag in de praktijk: hij of zij schrijft onder meer adviezen, levert processtukken aan en doet onderzoek. Daarnaast kan hij of zij deelnemen aan allerlei sociale en sportieve activiteiten.

Per 1 januari 2019 is het programma uitgebreid met een tweetal unieke ervaringen die gericht zijn op verbinding en brede ontwikkeling.

The School of Life

Stagiairs kunnen een workshop naar keuze volgen bij The School of Life, bijvoorbeeld over ondernemerschap, creativiteit of innovatie. De missie van The School of Life – mensen helder leren nadenken over vragen uit het leven van alledag – sluit goed aan op onze visie: je bent een betere advocaat als je een brede blik hebt.

Sparren met je mentor

Stagiairs kunnen met hun mentor een boksclinic bij VondelGym of een workshop visual thinking van Schetswinkel volgen, waarbij ze creatieve moed ontwikkelen en leren visueel te denken en sparren. Onze stagiairs leren nu hun mentor nog beter kennen en dit zorgt voor andere gespreksonderwerpen, humor, verbinding en openheid – zaken die wij erg belangrijk vinden in onze cultuur.

Wat was de impact van de case?

De relatie tussen stagiair en mentor is ontzettend belangrijk. We merken dat deelnemers aan de ‘sparren met je mentor’ workshops niet alleen ontzettend veel plezier hebben en wat nieuws leren, maar zich ook vrijer voelen om te zeggen wat ze denken en willen. En dat komt hun ontwikkelingsproces ten goede.
Ook hebben we veel positieve aandacht ontvangen voor de vernieuwde studentstage, met positieve artikelen in onder meer De Telegraaf en in de juridische vakmedia. Ook op sociale media ontvingen we positieve reacties.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Allen & Overy biedt studenten door middel van dit programma de unieke kans om zich binnen 2 maanden zowel op juridisch inhoudelijk vlak als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. De manier waarop zorgt voor openheid, humor en verbinding, dit versterkt de band met de stagiair.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

 • Dominique van Dreven
 • Heleen Vlek
 • Manon van der Meer
 • Esmee Put
 • Cecile van den Heuvel
 • Hinke Zijlstra
 • Alle mentoren en buddies binnen A&O

Externe Partijen

 • VondelGym: Boks clinic
 • Schetswinkel: Visueel Sparren
 • The School of Life: Training
 • Rdesign: Promotiemateriaal
 • Media Meisters

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 9 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners