Waarom Equalture de Learning Ability van kandidaten toetst

Leervermogen is de belangrijkste skill voor de arbeidsmarkt van morgen. Maar hoe weet je of iemand erover beschikt? Equalture heeft een game-based assessment gelanceerd, dat precies dit meet. Een revolutie, aldus CEO Charlotte Melkert.

Valérie van der Ven Op 30 september 2022
Gem. leestijd 2 min 324x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom Equalture de Learning Ability van kandidaten toetst

De arbeidsmarkt bevindt zich op een cruciaal omslagpunt. Los van de enorme krapte, die naar verwachting de komende jaren alleen maar toeneemt, heeft het World Economic Forum uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van de arbeidsmarkt in 2025. Volgens hen zullen we de komende 3 jaar 85 miljoen banen verliezen die we nu kennen. Maar in ruil daarvoor komen er 97 miljoen nieuwe banen bij. Het wordt wel de grootste revolutie in de economie en op de arbeidsmarkt genoemd die we ooit hebben gezien.

Het vermogen om je snel nieuwe situaties eigen te maken wordt steeds belangrijker.

Waar we op afstevenen wordt ook wel de Great Skills Mismatch genoemd, waarbij bedrijven niet meer kunnen vertrouwen op prestaties uit het verleden om toekomstige prestaties van een kandidaat te voorspellen. We zullen simpelweg enorm veel mensen moeten aannemen voor banen die zij nog nooit eerder hebben bekleed. Wat is daarbij belangrijk? Learning Ability, zo stelt het WEF. Oftewel: het vermogen om je snel nieuwe situaties eigen te maken.

Het belang van Learning Ability

Waarom dat zo belangrijk is? Dat weet Charlotte Melkert, CEO en mede-oprichter van Equalture, wel. ‘Vanaf de dag dat ik met mijn tweelingzus Fleur dit bedrijf ben gestart, heb ik er mijn levensdoel van gemaakt om discriminatie uit de arbeidsmarkt te halen. En iets wat tot op de dag van vandaag een enorme drijfveer voor dit soort discriminatie is geweest, is het cv van de kandidaat.’

‘Het wordt steeds moeilijker om krampachtig vast te houden aan het cv.’

‘We happen toch allemaal net iets sneller als we op een cv een prestigieuze universiteit zien staan of een eerdere relevante werkervaring bij een indrukwekkende naam. Maar zowel omwille van de krapte als de explosieve verandering in de samenstelling van banen, wordt het in deze arbeidsmarkt steeds moeilijker om krampachtig vast te houden aan het cv’, aldus de CEO van de game-based assessment provider uit Rotterdam, die de missie heeft om de arbeidsmarkt eerlijker te maken.

‘Lerend vermogen is iets wat iedereen van al zijn sollicitanten zou willen en moeten weten.’

Met de launch van de nieuwe Learning Ability-game ‘komen we weer een stukje dichter bij ons doel – bedrijven laten focussen op de potentie van een persoon, zonder afgeleid te raken door allerlei randzaken die vooroordelen voeden’, aldus Melkert. ‘Bovendien denk ik dat lerend vermogen iets is wat iedereen van al hun sollicitanten zou willen (en moeten) weten. We zijn zelf in elk geval ontzettend blij dat we dit bij onze eigen sollicitanten straks in kaart kunnen brengen.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Valérie van der Ven

Partner Succes Managerbij Werf& | ToTalent
Valérie is een servicegerichte dame met een achtergrond in hospitality & hotelmanagement. Na jaren in mooie hotels te hebben gewerkt, is ze in 2018 overgestapt naar - zoals ze het zelf noemt - het kantoorleven. Gestart in verkoop binnendienst, vervolgens ervaring opgedaan binnen HR en zo doorgegroeid naar recruitment als coördinator. Vanaf 1 maart 2021 is ze werkzaam bij Werf& | ToTalent. Valérie is erg enthousiast om de recruitmentindustrie van top tot teen te leren kennen en haar doel is om partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Partners kunnen met al hun vragen terecht bij Valérie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners