Europese werknemer gaat weer op banenjacht

Martijn Hemminga Op 21 september 2010
Gem. leestijd 2 min 1707x gelezen
Deel dit artikel:

Europese werknemers gaan weer op banenjachtEén op de drie werknemers gaat op zoek naar een nieuwe baan blijkt uit onderzoek van Aon Consulting onder 7.579 werknemers uit tien Europese landen. Met name Ierse (49%) en Britse (47%) werknemers hebben behoefte aan een carrièreswitch. In Nederland is 17% voornemens op zoek te gaan naar een andere baan.

Belgen en Nederlanders minder op banenjacht
In België en Nederland zijn werknemers waarschijnlijk het meest tevreden met hun werksituatie. Er zijn relatief weinig werknemers (respectievelijk 18 en 17%) die aangeven dat ze dit jaar op zoek willen naar een nieuwe werkomgeving.

Nederlandse high potentials honkvast
Gemiddeld voelt ruim 44% van de Europese werknemers tussen 18 en 34 jaar de verleiding naar ander werk te gaan zoeken. Voor werkgevers die van plan zijn zich met behulp van ‘high potentials’ van de recessie te herstellen, is dat slecht nieuws. Opmerkelijk is dat Nederlandse medewerkers in de leeftijd van 35 tot 44 jaar minder vaak dan hun Europese leeftijdgenoten een switch willen maken (14% ten opzichte van 32%). Ook wisselen zij minder vaak dan de medewerkers tussen 45 en 54 jaar (20%). Dit is opvallend, omdat deze groep in de opbouwende fase van de carrière zit en daarom vaker van werkgever zou willen veranderen.

Vooral verloop in private sector
In Nederland kan de private sector een groter personeelsverloop tegemoet zien dan de publieke sector. Medewerkers in het transport en de logistieke sector (26%) zijn het meest voornemend om van baan te wisselen. Personeel in de financiële sector volgt met 19%. Daarmee onderscheiden ze zich sterk van het onderwijspersoneel (11%) en de ambtenaren (12%). Verder geldt in Nederland hoe hoger het salaris, hoe minder snel werknemers geneigd zijn een andere baan te zoeken.
Bron: FD

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners