Arbeidsmarktcommunicatie Leer-& Intervisietraject

Til jezelf en je werk naar een hoger niveau

Ben jij een medior of senior professional die zich bezighoudt met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment (marketing)? Dan weet je hoe waardevol het is om te sparren met vakgenoten over jouw aanpak en plannen. Om te leren van andere organisaties, geïnspireerd te worden door experts en een kritische externe blik te betrekken bij jouw vraagstukken.

Samen met de Werkgeversarchitecten organiseren wij het Arbeidsmarktcommunicatie Leer- & Intervisietraject. De meerwaarde van dit traject:

 • Je wordt elke sessie persoonlijk begeleid door docenten Bianca en Anne-Britt. Je wordt meegenomen in de theoretische kaders en de trends & ontwikkelingen die voor jou van toepassing zijn.
 • Je krijgt de kennis en tools aangereikt om jezelf te ontwikkelen tot een nog betere professional en adviseur.
 • Je kunt jouw specifieke vragen inbrengen en samen pakken we deze aan.
 • Je gaat concreet aan de slag met jouw projecten.
 • Je hoort hoe andere organisaties vergelijkbare uitdagingen aanpakken.
 • Je maakt onderdeel uit van een intervisiegroep, waarmee je zowel binnen als buiten de sessies kunt sparren. Deze ‘tijdelijke collega’s’ bieden een frisse blik en inspiratie.
 • Je gaat naar huis met concrete tips en verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast ontvang je nieuwe inspiratie en creatieve ideeën vanuit je intervisiecollega’s én De Werkgeversarchitecten.

Masterclass Werven via Video

Online video is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook voor arbeidsmarktcommunicatie wordt video steeds belangrijker, want video geeft verhalen een extra dimensie. En biedt in tijden van corona ook extra mogelijkheden. Zeker nu we veel moeten thuiswerken is je online communicatie nog meer van belang. Hoe pak je dit nu op? Van vacature in videovorm en werkgeversvideo voor employer branding tot livestream. Een video is misschien wel dé manier om jouw potentiële werknemer een inkijkje in je bedrijf te geven.

In de deze masterclass krijg je inzicht in hoe arbeidsmarktcommunicatie video eruit ziet en hoe je er direct mee aan de slag kan gaan. De start van de masterclass is op 4 november om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Lees meer of schrijf direct in >>

Combikorting
De training leent zich ideaal om samen met jouw collega van HR, Recruitment of communicatie te volgen. Bij gezamenlijke inschrijving ontvangt de tweede persoon 25% korting met de code combi-wvv *

Vroegboekkorting
Bij inschrijving voor de vermelde datum ontvang je € 100,- korting met de code vroeg-wvv *

Live online class sourcing

In deze online class krijg je inzicht in wat er bij sourcing komt kijken en hoe je dat kunt toepassen. De start van de live online class op 7 mei is om 10.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

Sourcing basics

Online is een van de meest gehoorde woorden op dit moment. Ook een groot deel, soms zelfs het hele recruitmentproces vindt online plaats. Naast de vacaturetekst en online meetings kan je op het internet ook jouw doelgroep zoeken, vinden en aanspreken.

Door te zorgen voor een goede intake kan je op meerdere platformen searchen waardoor de kans dat je goede kandidaten vindt groter wordt, je een kortere time-to-hire  en lagere cost-per-hire kan realiseren.

De volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Huishoudelijk
 • Wervingstrategie en Sourcing
 • Belang van een intake
 • Sourcingtools
 • Boolean search
 • Handige tools

Resultaat

 • Kan je zelf op zoek naar jouw doelgroep op het internet
 • Heb je inzicht in het doen van een intake voor sourcing
 • Heb je basiskennis van het zoeken met booleans op bijvoorbeeld Google en Facebook

Doelgroep voor deze training zijn recruiters en beginnend sourcers die willen uitzoeken waar hun doelgroep zit naast LinkedIn. Deze training is ook nuttig voor HR collega’s die meer inzicht willen in recruitment t.b.v. online kanalen. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben, maar bent vooral benieuwd naar handvatten om jouw recruitment te optimaliseren met de inzet van diverse online methodieken. Het helpt uiteraard wel als je Google Chrome als browser gebruikt.

Je volgt deze online class via jouw laptop, desktop of tablet (smartphone kan, alleen zijn de slides moeilijk leesbaar). Je ontvangt enkele dagen voor de online training de link waarmee je de training kunt bijwonen. Je hoeft niets te installeren, het werkt gewoon in de meest gebruikte browsers zoals Chrome. Na afloop kun je de replay nog een jaar bekijken en ontvang je de handout.

Live online class video solliciteren

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het remote sollicitatie proces eruit ziet en een gesprek gevoerd kan worden. De start van de live online class op 14 mei is om 10.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

Video solliciteren

Het online sollicitatie proces neemt een zeer grote rol in binnen het huidige recruitment landschap. Van het online solliciteren, via het gesprek, tot aan het het online onboarden. Toch weten veel recruiters nog onvoldoende hoe zij bijvoorbeeld het gesprek optimaal kunnen voeren. Met als gevolg veel afwijzingen in het proces, geen goede candidate experience, een te lange time-to-hire en een hogere cost-per-hire.

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het online sollicitatie proces eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn een gesprek goed te voeren. Verder geeft Rob van Elburg, een ervaren Remote Recruiter, je handvatten hoe je met de inzet van diverse methodieken het online sollicitatie proces optimaal uitvoert en op welke manier je het beste een online gesprek kan voeren.

Resultaat

 • Direct handvatten voor een goed online gesprek
 • Do’s & Dont’s binnen het online sollicitatie gesprek
 • Welke methoden gaan jou helpen bij een goed online sollicitatie proces

Deze online training is met name bedoeld voor recruiters die het eigen online sollicitatie proces beter willen maken. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben, maar bent vooral benieuwd naar handvatten om jouw recruitment te optimaliseren met de inzet van diverse online methodieken.

Je volgt deze online class via jouw laptop, desktop of tablet (smartphone kan, alleen zijn de slides moeilijk leesbaar). Je ontvangt enkele dagen voor de online training de link waarmee je de training kunt bijwonen. Je hoeft niets te installeren, het werkt gewoon in de meest gebruikte browsers zoals Chrome. Na afloop kun je de replay nog een jaar bekijken en ontvang je de handout.

Live online class Recruitment Tech: Tools & trends

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het recruitment tech landschap eruit ziet en wat de laatste trends zijn. Na de online training wordt de Recruitment Tech Guide 2020 naar je gestuurd die je gratis ontvangt mits je je uiterlijk 9 april aanmeldt. De start van de live online class op 23 april is om 10.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

Recruitment Tech: Tools & trends

Recruitmenttechnologie neemt een steeds grotere rol in binnen het recruitmentproces. Van tools voor sourcing en recruitment marketing tot het recruitmentsysteem (ATS) en e-assessment tools. Driekwart van de recruiters geeft zelfs aan dat tooling belangrijk is voor het behalen van de recruitmentdoelen. Toch weten veel recruiters nog onvoldoende hoe zij recruitmenttooling optimaal kunnen inzetten. Met als gevolg productiviteitsverlies, geen goede candidate experience, een te lange time-to-hire en een hogere cost-per-hire.

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het recruitment tech landschap eruit ziet en wat de laatste trends zijn. Verder geeft Martijn Hemminga, oprichter van Recruitment Tech, je handvatten hoe je met de inzet van recruitmenttools het recruitmentproces optimaal faciliteert. En hoe je leert te kiezen welke tools jou gaan helpen met het behalen van jouw recruitmentdoelen.

Resultaat

 • Direct handvatten voor inzet recruitmenttools
 • Het recruitmentproces optimaal faciliteren
 • Welke tools jouw gaan helpen met jouw recruitmentdoelen

Deze online training is met name bedoeld voor recruiters die willen weten hoe recruitmenttechnologie hen kan helpen bij het behalen van hun (recruitment)doelstellingen. Je hoeft geen technische kennis te hebben, maar bent vooral benieuwd naar handvatten om jouw recruitment te optimaliseren met de inzet van de juiste recruitmenttechnologie.

Je volgt deze online class via jouw laptop, desktop of tablet (smartphone kan, alleen zijn de slides moeilijk leesbaar). Je ontvangt enkele dagen voor de online training de link waarmee je de training kunt bijwonen. Je hoeft niets te installeren, het werkt gewoon in de meest gebruikte browsers zoals Chrome. Na afloop kun je de replay nog een jaar bekijken en ontvang je de handout. Na de online training wordt de Recruitment Tech Guide 2020 naar je gestuurd die je gratis ontvangt mits je je uiterlijk 9 april aanmeldt.

Live online class arbeidsmarkt- en recruitmentdata

In deze online class laat Geert-Jan Waasdorp 10 unieke databronnen zien waar je heerlijk uit kunt shoppen voor presentaties en recruitmentdoeleinden. De start van de live online class is op 16 april om 9.00 uur en eindigt om 10.30 uur.

Remote recruitment: Het online sollicitatie proces, inclusief het

Arbeidsmarkt- en recruitmentdata

Als je er nooit bij geholpen bent of in getraind bent, zijn data heel abstract (tabellen, cijfers, Excel, rapportages of dashboards) en erg lastig te vertalen naar de dagelijkse wervingspraktijk van vacatureteksten, candidate experience tot en met recruitmentplannen en presentaties aan hiring managers. Zoals met zoveel, wordt het pas eenvoudig als je het vaker hebt gedaan of als je weet hoe je het moet doen. In dat geval kun je met een paar datapunten, een geweldig presentatie maken of een winnende vacaturetekst schrijven.

Ook is het leuk dat als je weet waar je de data kunt vinden, je heel ver komt met gratis en openbaar beschikbare arbeidsmarkt- en recruitmentdata. Dan kun je shoppen uit gave databronnen en veel sneller en gerichter bijv. niches van talent vinden, unieke mediasites of exact weten op welke campus je het beste kunt hunten.

In de deze online class laat Geert-Jan Waasdorp 10 unieke databronnen zien waar je heerlijk uit kan shoppen voor presentaties en recruitmentdoeleinden. Er komen 5 manieren aan bod om met een beetje data, heel veel impact te maken. Ook leer je hoe je met een paar quick wins zien hoe je data simpel kan vertalen naar impactvolle veranderingen in de werving. Zo leuk (en makkelijk) kan data driven recruitment zijn…

Resultaat:

 • Inzicht in 10 unieke databronnen voor presentaties en recruitmentdoeleinden
 • 5 manieren om met een beetje data, heel veel impact te maken
 • Met paar quick wins data simpel vertalen naar impactvolle veranderingen in de werving

Deze training is voor iedereen die nu al data heeft, maar er meer mee wilt doen. Én voor iedereen die meer onderbouwd wil werven, adviseren, presenteren en impact wil maken binnen de vakgebieden arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, recruitment en HR. Het leuke is… je hoeft helemaal niets met data te hebben of een Excel fanaat, om wel impactvol gebruik te maken van een paar datapunten.

Je volgt deze online class via jouw laptop, desktop of tablet (smartphone kan, alleen zijn de slides moeilijk leesbaar). Je ontvangt enkele dagen voor de online training de link waarmee je de training kunt bijwonen. Je hoeft niets te installeren, het werkt gewoon in de meest gebruikte browsers zoals Chrome. Na afloop kun je de replay nog een jaar bekijken en ontvang je de handout.

Live online class remote recruitment

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het remote sollicitatie proces eruit ziet en een gesprek gevoerd kan worden. De start van de live online class op 9 april is om 10.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

Remote recruitment: Het online sollicitatie proces, inclusief het gesprek

Het online sollicitatie proces neemt een zeer grote rol in binnen het huidige recruitment landschap. Van het online solliciteren, via het gesprek, tot aan het het online onboarden. Toch weten veel recruiters nog onvoldoende hoe zij bijvoorbeeld het gesprek optimaal kunnen voeren. Met als gevolg veel afwijzingen in het proces, geen goede candidate experience, een te lange time-to-hire en een hogere cost-per-hire.

In de deze online class krijg je inzicht in hoe het online sollicitatie proces eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn een gesprek goed te voeren. Verder geeft Rob van Elburg, veelvuldig geroemd als Lead Recruiter (O.a. LinkedIn, Computable & Intermediair), je handvatten hoe je met de inzet van diverse methodieken het online sollicitatie proces optimaal uitvoert en op welke manier je het beste een online gesprek kan voeren.

Resultaat:

 • Direct handvatten voor een goed online gesprek
 • Do’s & Dont’s binnen het online sollicitatie gesprek
 • Welke methoden gaan jou helpen bij een goed online sollicitatie proces

Deze online training is met name bedoeld voor recruiters die het eigen online sollicitatie proces beter willen maken. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben, maar bent vooral benieuwd naar handvatten om jouw recruitment te optimaliseren met de inzet van diverse online methodieken.

Je volgt deze online class via jouw laptop, desktop of tablet (smartphone kan, alleen zijn de slides moeilijk leesbaar). Je ontvangt enkele dagen voor de online training de link waarmee je de training kunt bijwonen. Je hoeft niets te installeren, het werkt gewoon in de meest gebruikte browsers zoals Chrome. Na afloop kun je de replay nog een jaar bekijken en ontvang je de handout.

Lees meer of schrijf direct in >>

Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation

Succesvol werven aan de hand van e-commerce principes

Op 13 & 14 november 2024 staat de zevende editie van de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation op het programma. Deze training belicht het volledige spectrum van Recruitment Marketing Automation. We nemen je mee door het proces en pakken daarbij jouw eigen casus uitgebreid aan. Na de tweedaagse ben je direct klaar om Recruitment Marketing Automation toe te passen op jouw specifieke doelgroep en prioriteiten.

Met Recruitment Marketing Automation krijg je grip op unieke kandidaten die je naar je toe wilt halen. Hierdoor kun je adequaat reageren op toekomstige personeelsbehoeften. Optimaliseer je funnel en realiseer succesvolle hires, vooral voor uitdagende profielen. Leer welke kanalen en welk type content het beste aansluiten bij je doelgroep en volg het gedrag van latent zoekende kandidaten op de voet.

Het draait allemaal om verleiding en het bouwen van merkvoorkeur bij latent zoekende kandidaten. Hierbij speelt content een cruciale rol. Daarom zetten we de kracht van content in om het proces efficiënter en effectiever te maken. Terwijl we als mensen nog steeds de regie behouden. Dankzij de data en inzichten die we verkrijgen, kunnen we content vormgeven die perfect aansluit bij verschillende doelgroepen en de fases waarin zij zich bevinden.

Ontdek met ons de mogelijkheden van Recruitment Marketing Automation en zet de eerste stap naar een vernieuwende en succesvolle aanpak van jouw recruitmentstrategie.

Deze tweedaagse laat alle disciplines langskomen van recruitment marketing & automation, met de belangrijkste kennisdragers van dit onderwerp. Belangrijk onderdeel van de training is dat je ook zelf actief aan de gang gaat met elk onderwerp, zodat je weet en richting hebt over wat je na de training gaat doen.

Dit doen we:

 • Maximaal 16 deelnemers
 • In 1 keer 2 dagen (incl. één overnachting)
 • Veel interactie, oefeningen en intervisie
 • Voorafgaand en tussen de trainingsdagen opdrachten en oefeningen. Deelnemers zijn gemiddeld 4 tot 6 uur bezig met de voorbereiding
 • De beste praktijktrainers met bewezen trackrecord
 • Ontspannen, lerend van elkaar met humor en hoog niveau kennisoverdracht

Combikorting

De deelnamekosten voor deze tweedaagse zijn € 1999,- bij één persoon en € 3.600,- bij twee personen van dezelfde organisatie (alle vermelde tarieven zijn exclusief BTW). Gebruik hiervoor bij inschrijving met 2 personen de kortingscode combi-rma.*

Meer informatie over deze tweedaagse opleiding?

Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in >>

Online Masterclass Recruitment Marketing

Meet the candidate where they are, and make it great

Natuurlijk kan de masterclass Recruitment Marketing als gevolg van het coronavirus offline geen doorgang vinden. Om onze klanten toch te kunnen voorzien van de kennis en informatie waarnaar zij op zoek zijn, wordt er hard gewerkt aan het omzetten van de masterclass naar een besloten Live Stream. Inschrijven is dus gewoon mogelijk en we gaan er met elkaar een mooie dag van maken. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om met zijn allen het coronavirus zo snel mogelijk in te dammen en gezond te blijven.

Op het snijvlak van recruitment, sourcing, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding, bevindt zich recruitment marketing. Het is effectief vinden en verleiden van (latente) kandidaten met behulp van doelgroep data-analyse, de modernste sourcing technieken en het positief verrassen van kandidaten wanneer je hen benadert of bereikt. Tijdens deze masterclass leer je:

 • Latente baanzoekers vinden in (online) communities: searchen en sourcen.
 • Doelgroepen in kaart brengen door middel van data-analyse tools: meer resultaat door te vertrouwen op data.
 • ‘Tech’ innovaties waar je slimmer door gaat werven.
 • Doelgroepgericht benaderen en verleiden met storytelling.
 • De kracht van impact en een goede candidate experience: van kandidaat naar ambassadeur

Programma

Ontvangst is vanaf 10.15 uur en het programma begint om 10.30 uur. Om 17.30 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking

Vind de onzichtbare kandidaat
De ‘passive’ candidate bestaat, maar is alleen niet via de traditionele recruitmentkanalen te vinden. In dit gedeelte gaan we deze kandidaat in kaart brengen en tevens de (online) communities, mobile apps en websites waar je ‘m wel gaat treffen.

Lunch

Tech en data
De belangrijkste drivers van recruitment marketing zijn data en ‘tech’. Nieuwe innovaties, veelal gedreven of ondersteund door data, waardoor je meer succes haalt uit referral, het ATS, leads uit de traffic op websites, webinars of nieuwsbrieven en vacature ads.

Waarom jouw organisatie?
Om impact te maken op talent, moet je hem of haar in het hart raken: verrassen. Het creëren van een gevoel en een ijzersterk verhaal hebben. Geloofwaardig, authentiek en onderscheidend. Met welk verhaal over jouw organisatie verleid je je kandidaat?

Nieuwe spelregels
Slimmer werven of harder werken? Meer mediadruk of 1 op 1 benadering? 100 personen in een funnel voor 1 hire of juist maar 5? En op welke manier gebruik je bijvoorbeeld Whatsapp of Instagram in je werving? De huidige arbeidsmarkt, maar vooral het huidige talent vraagt aan jou om andere benaderingsstrategieën.

Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega-deelnemers.