HR & AI congres - 23 januari 2024

Leer in één dag alles over AI in HR

ChatGPT, GPT’s en AI gaan grote impact hebben op organisaties en in het bijzonder op het werkveld van HR(M). Niet alleen voor Instroom, Doorstoom -en ook door automatisering op- Uitstroom, maar ook op reskilling, training en opleiding (L&D), juridische zaken, strategische personeelsplanning en veel meer.

HRM zal de weg moeten gaan leiden in organisaties over de impact die AI heeft op de business, werkzaamheden, ontwikkelingen, de kansen en de gevaren. Als niet al nu, dan in de komende weken en maanden zal het werkgebied veranderen door ChatGPT, Copilot, Bard en vele andere toepassingen in ons dagelijks werk

In dit speciale HR & AI congres (de impact van ChatGPT en AI op het vakgebied HRM), wordt de breedte van de ontwikkeling geschetst in relatie tot het HR-Vakgebied. Expliciet wordt stil gestaan bij:

Introductie AI, ChatGPT, LLM, Generatieve AI en actuele ontwikkelingen; AI verandert de wereld. Large Language Models (LLM’s) zoals ChatGPT van OpenAI, maken complexe interacties in menselijke taal mogelijk. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt en vormt de voorhoede van AI-innovatie. Maar wat is het nu precies? En wat kun je ermee?

AI & L&D: Reskilling en upskilling; AI kan L&D verrijken door gepersonaliseerde leertrajecten, maar het is ook noodzakelijk om werknemers te reskillen en upskillen om mee te kunnen gaan met AI-veranderingen. Wat betekent dit voor doorgroeien binnen organisaties, ontwikkelplannen en successieplanning?

AI & Strategische personeelsplanning; AI kan bijdragen aan een effectievere strategische personeelsplanning door data-analyse en voorspellende modellen. Tegelijkertijd verandert het de eisen aan vaardigheden en rollen binnen de organisatie en moet het inspelen op de vast/flex ontwikkeling en de verdere internationalisering. Waar liggen de mogelijkheden?

AI in werving en selectie; AI verhoogt efficiency van recruitment automatisering van talent bereiken, identificeren, matchen, screening en selectie. Welke kansen en valkuilen zijn er?

Automatisering van banen door AI; AI en automatisering zullen sommige banen overbodig maken en tegelijkertijd zullen ook veel nieuwe banen en business modellen ontstaan. Dit vraagt om een proactieve benadering van arbeidsverandering en herverdeling van menselijke vaardigheden.

AI en de impact op mensen en de organisatie; AI transformeert organisaties, van operationele processen tot besluitvorming. De impact op mensen, van werkbelasting tot werkplezier, moet zorgvuldig worden beheerd om de menselijke factor in het tijdperk van AI te waarborgen.

Juridische aspecten van AI; AI roept juridische vragen op, zoals privacy, gegevensbeheer en verantwoordelijkheid. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van regelgeving en ethische richtlijnen om compliant te blijven.

Koop jouw ticket

Programma

11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
HR & AI congres
HR & AI congres
HR & AI congres
U bent vanaf 11:30 van harte welkom!
Inlooplunch
11:30 - 12:30

Om 12:30 trapt Dorien Waasdorp het congres af.
Aftrap door dagvoorzitter Dorien Waasdorp
Dorien Waasdorp

AI: Essentie en cijfers
'AI: Essentie en cijfers' door Martijn Hemminga
12:45 - 13:15
Martijn Hemminga
Recruitment Tech

In sneltreinvaart en op interactieve manier neemt Martijn Hemminga je mee in wat artificial intelligence is in het algemeen en ChatGPT in het bijzonder. Daarnaast staat hij stil bij de laatste cijfers en trends van het gebruik van ChatGPT en AI.

Unieke inzichten in de integratie van AI in HR-processen
'Praktijkvoorbeelden AI, praktisch aan de slag' door Kevin Hoogland
13:15 - 13:45
Kevin Hoogland
Grow step

Dames en heren, welkom bij deze sessie van het HR & AI congres, waar we de veelzijdige wereld van kunstmatige intelligentie en de invloed ervan op Human Resources verkennen. Het is mij een genoegen om Kevin Hoogland te introduceren, een vooraanstaand expert in de integratie van AI binnen HR-processen.

Kevin, met zijn diepgaande kennis en ervaring, zal ons meenemen in de praktische toepassingen van AI binnen het HR-vakgebied. Zijn presentatie, getiteld "Praktijkvoorbeelden AI, praktisch aan de slag", belicht hoe AI kan functioneren als een krachtige sparringpartner en coach, niet alleen ter ondersteuning van het personeel maar ook als een strategisch instrument in reskilling en upskilling binnen organisaties.

U krijgt inzicht in hoe AI bijdraagt aan het verrijken van leertrajecten, het automatiseren van bepaalde banen, en het creëren van nieuwe kansen en businessmodellen. Belangrijker nog, Kevin zal de impact van AI op mensen en organisaties bespreken, met een focus op het behouden van de menselijke factor in dit snel evoluerende tijdperk.

Bereid u voor op een verhelderende sessie vol praktijkvoorbeelden waarin de theorie tot leven komt, en ontdek hoe u AI praktisch kunt inzetten in uw eigen HR-praktijken. Laten we Kevin Hoogland een warm welkom heten!

Stap binnen in de toekomst van HR met een presentatie over de integratie van AI in jouw strategie! Deze sessie, ideaal voor zowel veteranen als nieuwkomers in HR, is een gids naar een slimmere, efficiëntere manier van werken.
'Me, Myself & AI' door Bryan Peereboom
13:45 - 14:15
Bryan Peereboom
Wortell

Stap binnen in de toekomst van HR met een presentatie over de integratie van AI in jouw strategie! Deze sessie, ideaal voor zowel veteranen als nieuwkomers in HR, is een gids naar een slimmere, efficiëntere manier van werken.

Wij duiken diep in de vier baanbrekende gebieden waar AI de HR-wereld veranderd:
• Vacatureteksten Optimalisatie: Ontdek de kracht van AI in het aantrekken van top talent door het verfijnen van je vacatureteksten.
• Custom HR GPT: Ontdek de nieuwe dimensie van AI in het personaliseren van communicatie, zowel voor kandidaten als medewerkers.
• Employer Branding: Leer hoe AI verhalen tot leven brengt, jouw employer brand versterkt en een echte verbinding maakt met potentiële werknemers.
• Storytelling vereenvoudigd: Ga mee op een reis door de geavanceerde mogelijkheden van AI in videoproductie, en zie hoe je aantrekkelijke en professionele video's kunt creëren voor je werkgeversmerk. Allemaal zonder zelf een expert te zijn in video(bewerking)

Tijdens deze presentatie demonstreren we niet alleen de theorie, maar tonen ook levendige voorbeelden en praktische toepassingen. Je krijgt de tools in handen om meteen aan de slag te gaan en AI tot een integraal onderdeel van je HR-strategie te maken.

Ben je klaar om je HR-praktijken naar een hoger niveau te tillen met de nieuwste AI-technologie? Dan is dit de presentatie die je niet wilt missen!

Pauze
14:15 - 14:45

HR en AI de juridische randvoorwaarden
'HR en AI de juridische randvoorwaarden' door Inge Brattinga
14:45 - 15:15
Inge Brattinga
VRF advocaten

AI-toepassingen in het HR werkveld zijn al een tijdje aanwezig maar zullen meer en meer een plaats krijgen. Waarom? Omdat het mooie kansen biedt. In dit congres zullen de vele mogelijke toepassingen voorbijkomen. Maar waar moet je nu op letten bij het implementeren van een AI-toepassing in HR juridisch gezien, oftewel wat zijn de juridische randvoorwaarden? In een interactieve workshop zullen we met elkaar deze randvoorwaarden gaan bepalen en geef ik toelichting waar u op moet letten, zodat u hierna aan de slag kunt.

‘Decoding’ van team performance: hoe A.I. de patronen van impact blootlegt
'‘Decoding’ van team performance: hoe A.I. de patronen van impact blootlegt' door Rina Joosten-Rabou
15:15 - 15:45
Rina Joosten-Rabou
Pera

Waarom presteren sommige teams beter dan anderen? In een tijd waarin we meer met minder zullen moeten doen, is het antwoord op die vraag relevanter dan ooit. In deze sessie delen we de uitkomsten van 7 jaar onderzoek en een verkenning van 5.5 miljoen professionals op impact in organisaties. Welke rol kan A.I. spelen in het blootleggen van patronen en nuances van hoge prestaties en impact? Vinden we de sleutel naar het raadsel waarom 20% van medewerkers meer dan 60% van de totale output leveren?

De AI revolutie in Talentmanagement: skills-based mobiliteit, verhogen van arbeidsproductiviteit en het opzetten van Talent Ecosystemen
'De AI revolutie in Talentmanagement: skills-based mobiliteit, verhogen van arbeidsproductiviteit en het opzetten van Talent Ecosystemen' door Laurens Waling
15:45 - 16:15
Laurens Waling
8vance

Ontdek tijdens deze keynote de toekomst van talentmanagement op het snijvlak van HR en AI. Verken de impact van skills-based interne mobiliteit en duurzame inzetbaarheid op organisaties en hoe AI-driven matching technologie een revolutie teweegbrengt in het vinden van de juiste kandidaten voor elke vacature. Leer hoe AI niet alleen skills voorspelt, standaardiseert, normaliseert, weegt en valideert, maar ook hoe talent ecosystemen bedrijven in staat stellen om talent met elkaar uit te wisselen. Verander de manier waarop je naar recruitment kijkt, waar hiring managers direct in talent pools matchen en sollicitanten vacatures volgen en liken totdat de perfecte match ontstaat. Bereid je voor op een nieuwe fase van werving en selectie, waar interactie en verbinding de sleutel zijn tot succes.

Afsluiting door Dorien Waasdorp
Dorien Waasdorp

HR & AI congres
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Compagnon
Intelligence Group
ToTalent.eu

Locatie

Van der Valk Hotel Breukelen
Stationsweg 91
Breukelen
Nederland
  • Openbaar vervoer
    Met de trein is het Van der Valk Breukelen heel goed te bereiken. Neem daarvoor een rechtstreekse trein uit de richtingen: Amsterdam (32 min) Schiphol (35 min/1 overstap) Utrecht (12 min) Rotterdam (46 min) Stap uit op NS-station Breukelen. Vervolgens is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel.
  • Parkeren
    Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. De parkeerplaats biedt ruimte aan 450 auto's en is voor gasten gratis.