Facebook opent een Nederlands kantoor

Martijn Hemminga Op 27 november 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2054x gelezen
Deel dit artikel:

Facebook opent een Nederlands kantoorProfielensite Facebook treft voorbereidingen om in Nederland een kantoor te openen. Dit schrijft Emerce op haar website die de intenties van Facebook vanuit meerdere betrouwbare bronnen ontving. Het Nederlandse gebruikersbestand verdubbelde sinds dit voorjaar bijna tot 3,4 miljoen.

Verkoopkantoor

Vermoedelijk gaat het om een verkoopkantoor, maar details over het vanuit Londen gestuurde proces zijn niet bekend. Waar het bedrijf zich gaat vestigen, met hoeveel en welke werknemers is niet duidelijk. Uit informatie op LinkedIn blijkt dat er ten minste al één Nederlander is die commerciële verbintenissen opzet met bedrijven in Nederland.

Verdubbeling profielen op Facebook

Facebook heeft in Nederland 3,4 miljoen leden. Nog geen negen maanden geleden kende de site 1,9 miljoen Nederlandse leden. Het ziet ernaar uit dat de profielensite zijn ledenaantal binnen een jaar zal verdubbelen. De grootste concurrent in Nederland is Hyves, dat begin deze maand is overgenomen door de Telegraaf Media Groep. Ondanks dat Hyves nog steeds groeit in Nederland, groeit concurrent Facebook vele malen sneller.

Nederland is overigens niet het eerste Europese land waar de Amerikanen lokale verkoopactiviteiten zouden beginnen. Het is reeds actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje en Zweden. In Amerika is het online smoelenboek verantwoordelijk voor een kwart van alle pageviews die dagelijks op het web worden gegenereerd.
Bron: Emerce

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners