Flexibel werken goed voor betrokkenheid

Martijn Hemminga Op 01 juni 2011
Gem. leestijd 2 min 2145x gelezen
Deel dit artikel:

Flexibel werken goed voor betrokkenheidRuim een kwart van de betrokkenheid bij een werkgever is toe te wijzen aan flexibel werken. Medewerkers die langer dan 5 jaar werkzaam zijn vertonen nog meer betrokkenheid dan nieuwe medewerkers blijkt uit onderzoek van studente Judith van Delft van de Universiteit Utrecht.

Positieve invloed

Het onderzoek, uitgevoerd onder 278 respondenten in opdracht van Proven Workspace, wijst uit dat flexibel werken een zeer sterke positieve invloed heeft op de betrokkenheid van werknemers.Volgens van Delft gaat dit met nam op voor hoogopgeleiden, het merendeel van de respondenten. De betrokkenheid van werknemers neemt in alle gevallen significant toe. Ruim een kwart (27%) van organisatiecommitment kan verklaard worden door de mate waarin de werknemer het idee heeft flexibel te kunnen werken.

Meer betrokkenheid

Al langer was bekend dat naar mate werknemers langer in dienst zijn, de betrokkenheid toeneemt. Betrokken werknemers presteren aanzienlijk hoger, hebben een betere werkhouding, een grotere motivatie om de doelen van de organisatie na te streven en zijn veel minder geneigd om de organisatie te verlaten.

Uit dit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid als gevolg van flexibel werken méér toeneemt bij werknemers die langer dan vijf jaar in dienst zijn, dan medewerkers die korter in dienst zijn. “Flexibel werken draagt bij aan een grotere identificatie met de organisatie, verbeterde motivatie en inzet, minder ontslag en hogere prestaties”, aldus Van Delft.

Variabelen van invloed op betrokkenheid

Al sinds de jaren ’50 wordt onderzocht welke variabelen van invloed zijn. En dat zijn er veel, zoals organisatiestructuur, beleid, communicatie van dit beleid, demografische variabelen en salaris. Maar er zijn nog meer variabelen blijkt nu, zoals flexibel werken. Je kunt hieruit concluderen dat flexibel werken in de top 5 staat van variabelen die de betrokkenheid verhoogt volgens het onderzoek.

Flexibel werken goed voor werving

Uit eerder onderzoek bleek ook al dat flexibel kunnen werken goed is voor de loyaliteit en de werving. Voor meer dan de helft van de werkende Nederlanders is flexibel kunnen werken een doorslaggevende of belangrijke voorwaarde bij het zoeken naar een nieuwe baan. Werkgevers die flexibel werken al mogelijk maken hebben loyalere medewerkers blijkt uit een onderzoek van de ministeries van OCW en J&G.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners