Flink meer marketing- en communicatievacatures

Martijn Hemminga Op 21 juli 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2128x gelezen
Deel dit artikel:

Het aanbod van marketing- en communicatievacatures onder hoogopgeleiden is in de eerste helft van 2010 met 26,7 pct gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2009. In het eerste kwartaal van 2010 werd er een voorzichtig stijgende lijn waarneembaar blijkt uit onderzoek van USG Capacity.

Ook is te zien dat het aanbod marketing- en communicatievacatures op hbo+ niveau in het tweede kwartaal van 2010 met 45,1 pct is gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009.

In mei liep het aantal vacatures in vergelijking met april nog even terug, maar in juni was er een aanzienlijke stijging zichtbaar. In deze maand steeg het aantal vacatures op hbo+ niveau met 62,5 pct ten opzichte van dezelfde maand in 2009. Hiermee kwam het aantal vacatures in dit segment hoger uit dan de piek die in augustus 2009 werd geconstateerd. Het aanbod van marketing- en communicatievacatures op hbo+ niveau is nog niet zo hoog geweest als in de afgelopen maand, sinds de start van het onderzoek in 2008.

Van het totale aantal vacatures op hbo+ niveau werd 57 pct in het tweede kwartaal van dit jaar uitgezet bij intermediairs. De overige 43 pct van de vacatures werd door organisaties zelf uitgezet. Redenen om intermediairs in te zetten zijn het specialisme, de tijdsbesparing en de snelheid.

USG Capacity analyseert per kwartaal het aanbod van de vacatures op de arbeidsmarkt in de vakgebieden marketing en communicatie op hbo+ niveau.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners