Grote betrokkenheid bij werkgever in de zorg

Martijn Hemminga Op 14 juni 2011
Gem. leestijd 2 min 1742x gelezen
Deel dit artikel:

Grote betrokkenheid bij werkgevers in de zorgWerknemers in de zorg hebben een grote betrokkenheid bij hun werkgever. Ongeveer twee van de drie werknemers geven aan dat zij emotioneel gehecht zijn aan de organisatie en dat deze veel voor hen betekent. Dit blijkt uit onderzoek van VKbanen en Newcom Research & Consultancy.

Positief over carrièrekansen

Werknemers die werkzaam zijn bij zorgwerkgevers staan behoorlijk positief tegenoverover de organisatie waarvoor zij werken en over hun carrièrekansen. Dat blijkt onder meer aan het feit dat de problemen van de werkgever door circa de helft als hun eigen problemen worden ervaren.

Positiever over arbeidsmarkt

Werknemers in de zorg zijn tegenwoordig positiever over hun kansen op de arbeidsmarkt dan in voorgaande jaren. In 2005 verwachtte de helft van de ondervraagden dat het, na het nemen van ontslag, moeilijk zou worden om een andere baan te vinden. Dit percentage is in 2011 gedaald tot 36%. Ook het aantal werknemers dat de rest van hun loopbaan bij dezelfde organisatie werkzaam wil blijven is van 53% (2005) gedaald tot 36% (2011).

Werknemers negatief over marktwerking in de zorg

Zorgmedewerkers oordelen hard over de marktwerking in hun sector. Het gros van hen vindt dat de marktwerking geen positieve invloed heeft op de efficiëntie en de kwaliteit. Slechts 9% vindt dat dit het werken in de zorg positief heeft veranderd. Bovendien vindt een grote meerderheid dat de marktwerking niet heeft geleid tot een toename van de efficiëntie en de kwaliteit in de zorg (respectievelijk 70% en 74%).

Barometer Zorg

De Barometer Zorg is een online onderzoekspanel, waaraan iedereen die werkzaam is in de sector zorg & welzijn kan deelnemen. Aan deze meting namen 152 zorgverleners deel uit verschillende specialismen, zoals ziekenhuiszorg, medisch specialistische zorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en welzijnszorg. Het onderzoek is een initiatief van VKbanen en Newcom Research & Consultancy.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners