Helft zorgpersoneel wil baan buiten de zorg

Martijn Hemminga Op 18 mei 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1690x gelezen
Deel dit artikel:

Het personeel in de zorg is niet positief over de toekomst van de sector. Bijna twee derde verwacht dat de kwaliteit van de zorg afneemt door te weinig geld voor de zorg, te hoge werkdruk en te veel administratie. De helft van de mensen denkt zelfs wel eens na over een baan buiten de zorg.

Dat blijkt uit de door zorgverzekeraar Menzis gehouden Nationale Enquête ‘Werken in de Zorg’. De enquête, gehouden onder mensen die werken in onder andere ziekenhuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en fysiotherapie, is door 4.144 zorgverleners ingevuld. Menzis wilde met de rondvraag achterhalen wat de ervaringen van zorgverleners zijn en hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in de zorg.

Werkdruk
Ruim de helft (53 procent) van de ondervraagden geeft aan dat er te weinig tijd is om al het werk te doen. Tweederde heeft het gevoel dat ze daardoor minder goed voor patiënten kunnen zorgen. Opvallend is dat zorgverleners veel tijd kwijt zijn aan hun administratie. Negen op de tien deelnemers aan het onderzoek werkt als uitvoerende in de zorg. Toch besteden zij 40 procent van hun tijd aan administratieve taken.

Tags:
zorg,
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners