Herman den Blijker helpt mensen op tv aan baan

Martijn Hemminga Op 20 juli 2011
Gem. leestijd 2 min 2516x gelezen
Deel dit artikel:
Herman den Blijker helpt mensen aan horecabaan op tvEind augustus start een nieuwe serie met chef-kok Herman den Blijker in de hoofdrol. Dit keer heeft hij zijn eigen Restaurant School. Den Blijker gaat eigenhandig mensen opleiden en ze zo helpen aan een baan in de horeca. Het is dit keer geen afvalrace, maar mensen die er met de pet naar gooien, vliegen er wel uit.

Werklozen aan een baan helpen

In het nieuwe televisieprogramma Herman’s Restaurant School worden mensen die de weg naar de arbeidsmarkt al lange tijd niet weten te vinden, omgeschoold om in de horeca aan de slag te gaan. De deelnemers worden opgeleid om straks zelf in de keuken en de bediening staan en daarvoor worden ze opgeleid, getraind en aangestuurd door Den Blijker en zijn team van professionals. Het is geen afvalrace meer, maar deelnemers die zich niet voldoende inzetten worden wel naar huis gestuurd.

Talent voor bediening of keukenbrigade

Herman den Blijker onderzoekt gedurende de reeks waar de talenten van zijn leerlingen liggen, want alle deelnemers maken kans op een baan. Afhankelijk van hun talent, wordt beslist wie waar het beste op zijn plek is, variërend van de bediening tot de keuken. Talent en inzet worden beloond, laksheid niet. De deelnemers hebben alles in eigen hand. Maar zodra iemand het té bont maakt, wordt hij door Herman weggestuurd en verspeelt hij of zij die gouden kans.

Hotel De Toekomst

Eerder dit jaar hielp Martijn Krabbé in het tv-programma Hotel De Toekomst ook al mensen aan het werk met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Start 30 augustus 2011

Vanaf 30 augustus is Herman’s Restaurant School wekelijks te zien op dinsdagavond, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL4.

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners