Hitte slecht voor gezondheid werknemers

Martijn Hemminga Op 01 juli 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1327x gelezen
Deel dit artikel:

Werkgevers vinden dat werknemers niet moeten klagen over de warmte, maar hitte kan leiden tot ernstige gezondheidsschade zegt FNV Bondgenoten. Zo kan de hitte zorgen voor flauwvallen en hitteberoerte. Ook neemt de concentratie af bij hoge temperaturen. FNV Bondgenoten geeft advies op haar website.

Op de site staan een aantal tips over hoe kan worden omgegaan met warmte op de werkvloer. ”We raden de mensen aan zich luchtig te kleden, maar doe het wel beschaafd”, aldus een woordvoerder van de bond.

Ergernis bij te luchtig geklede collega’s
Uit eerder onderzoek van Bondgenoten kwam naar voren dat de meeste werknemers zich ergeren aan collega’s die zich te luchtig kleden op het werk. Vooral een zichtbare blote buik bij mannen bleek veel weerstand op te roepen.

Meer dan de helft van de werkenden stoort zich daaraan. Een kwart van de ondervraagden heeft moeite met ‘flipfloppende’ collega’s. ”Het mag allemaal wel, maar het is de vraag of je je collega’s er een plezier mee doet.”

Pauze
Naast luchtige kleding adviseert de FNV mensen veel te drinken, vaker pauze te houden en als dat kan verkoeling op te zoeken. ”In overleg met de werkgever natuurlijk.”

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners