Intelligence Group start Studentenklankboard

Peter Boerman Op 23 juli 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1470x gelezen
Deel dit artikel:

Intelligence Group is gestart met het StudentenKlankBoard: een initiatief om studenten en werkgevers dichter bij elkaar te brengen en studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt. In dit initiatief gaat een populaire top-10 werkgever een jaar lang met studenten in gesprek om hen advies te vragen bij hun arbeidsmarktstrategie, de invulling van het aanbod voor starters en het werkgeversimago.

Adviesopdrachten

In de board gaan studenten met elkaar in gesprek over diverse (arbeidsmarkt)onderwerpen. Daarnaast voeren zij een aantal adviesopdrachten uit waarin zij de werkgever op een aantal specifieke onderwerpen adviseren. Door dit een jaar lang te doen krijgt de werkgever in toenemende mate kennis over de beleefwereld van studenten, waardoor zij gemakkelijker studenten kunnen aantrekken om bij hen te komen werken.

Om het initiatief aantrekkelijk te maken voor studenten, is het StudentenKlankBoard gestoeld op twee pijlers:

  • Studenten geven advies aan de werkgever en doen zo ervaring op met een adviserende rol en kunnen een kijkje in de keuken nemen bij een topwerkgever in Nederland;
  • Studenten krijgen de mogelijkheid trainingen en workshops te volgen, om hun CV te verrijken en zichzelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Best member of the Board

Daarnaast wordt aan het einde van het jaar de Best member of the Board gekozen, waar een beloning van €1.000,- aan verbonden is. De student die zich het beste heeft gepresenteerd op onder andere deelname en adviesgevende vaardigheden wint deze prestigieuze titel en prijs.

Def_emailing

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners