Interactieve wervingsvideo Deloitte

Bas van de Haterd Op 04 februari 2018
Gem. leestijd 2 min 425x gelezen
Deel dit artikel:
Interactieve wervingsvideo Deloitte

Jaren geleden heb ik het ooit geprobeerd, zonder succes, om een gave interactieve video voor werving op te zetten. Concept was iets anders (wij paste de video aan op basis van de antwoorden), maar het budget was te beperkt om er echt iets goed van te maken. Hoewel ik niet ontevreden was, heeft de klant het nooit live gezet.

Nu heeft Deloitte Nieuw Zeeland een hele mooie interactieve video gemaakt. Die gaat niet door op basis van je antwoorden, maar je je moet het nog een keer proberen als je een antwoord geeft dat niet de Deloitte cultuur is.

Omdat er (natuurlijk) een aparte player voor nodig is kan ik hem helaas niet embedden, de video hieronder is de eerste seconden, maar je kan niet klikken. (voor de hele video moet je even verder lezen)…

Goed

Een interactieve video vind ik een geweldig concept. Dat vond ik de eerste keer dat ik het zag, nu bijna 10 jaar geleden, dat vind ik nog steeds. Het betrekt de kijker en dat is geweldig.

De manier waarop de video is geschoten, snel, to the point, praktisch is ook erg mooi. Er is duidelijk geld in gestoken en dat zie je terug.

Minder

De video reageert natuurlijk op je keuzes, maar niet op de manier waarop ik dat zou willen. Deloitte wil de cultuur laten zien, maar wat ik van Deloitte Nederland altijd heb gehoord is dat cultuur tussen verschillende afdelingen enorm kan verschillen. Het is niet alsof fiscalisten en overname-specialisten te vergelijken zijn, zelfs niet op hoog over niveau. Het is daarom wat mij betreft jammer dat ze niet meer keuzes hebben en de video nog anders indelen. Eventueel ook nog naar junior en ervaren medewerkers.

Dat is ook het gevoel dat ik heb bij de voorbeelden. We waarderen eerlijkheid. We accepteren fouten. Ik vraag het me af of dit in Nieuw Zeeland echt de cultuur is of dat het de cultuur is die men zou willen hebben. Hoewel ik Deloitte Nieuw Zeeland natuurlijk niet ken, zou het me als ik eerlijk ben verbazen.

De hele video is via deze link te bekijken.

Al met al vind ik het concept heel gaaf en voor een eerste keer dat het zo gebeurt is het ook mooi gedaan. Er zit nog veel meer potentieel in.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners