Kennisbank voor arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd

Martijn Hemminga Op 14 oktober 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1767x gelezen
Deel dit artikel:
Kennisbank voor arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd

In september is het ‘kennis + advies’-platform amcexpert.nl gelanceerd. Een online plek waar werkgevers terecht kunnen voor informatie en inspiratie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met amcexpert.nl wil initiatiefnemer Nr29 haar kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie nog toegankelijker maken voor werkgevers.

Kennis + advies

Amcexpert.nl is een online platform waar werkgevers via een abonnement toegang krijgen tot een uitgebreide database met kennis, eventueel aangevuld met advies. Binnen ‘kennis’ zijn momenteel meer dan 175 documenten te vinden op de site. Van strategisch arbeidsmarktcommunicatieplan tot checklist voor referral recruitment. Van tips & tricks voor onboarding tot handige tools om de effectiviteit te meten op het gebied van werving. En eind 2013 moet het aantal documenten gegroeid zijn naar meer dan 250.

Naast een abonnement op ‘kennis’, kunnen werkgevers ook een abonnement nemen op ‘kennis + advies’. Abonnees hebben dan niet alleen toegang tot de meer dan 175 documenten, maar kunnen per e-mail, telefoon of Skype vragen stellen en advies op maat krijgen van arbeidsmarktcommunicatie-expert Martijn Hemminga.

Informatie en inspiratie

“Professionals die verantwoordelijk zijn voor arbeidsmarktcommunicatie hebben vaak binnen de organisatie geen inhoudelijk sparringpartner,” legt initiatiefnemer Martijn Hemminga van Nr29 uit. “Wanneer je op zoek bent naar informatie en/of inspiratie ben je snel aangewezen op een extern bureau, een zoektocht via Google of een oproep op sociale media. Met amcexpert.nl wordt een praktisch en handig alternatief geboden om 24/7 de beschikking te hebben tot arbeidsmarktcommunicatiekennis via pc, laptop, tablet of smartphone.” En wanneer een werkgevers ook maatwerk wil, kan het abonnement worden uitgebreid met advies op afstand. Hemminga: ”In dit geval sta ik klaar voor werkgevers wanneer ze een vraag hebben, willen sparren of hun plannen willen laten tegenlezen door mij.”

Kijk voor meer informatie, introductievideo en demovideo op amcexpert.nl.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners